Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kalla det vad fan du vill
Betyg & recensioner för

Kalla det vad fan du vill (Inbunden)

Kundbetyg 4

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Läs!

Liza, 23 september 2005

En upplevelse var det att läsa den här boken! Talspråket som endast förekommer i dialogerna är underbart, men kräver att man ibland läser högt för att förstå vad folk säger... Varm, hjärtlig, humoristisk och med en lagom spark därbak till oss som tror att vi vet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kalla det vad fan du vill

mimmi lingonben, 30 augusti 2005

Att läsa boken känns som att stå bakom ett hörn och lyssna och kika i smyg på familjen Irandoost. Boken är en underbar betraktelse över ett mångkulturellt Sverige av idag och över hur det kan vara att försöka känna samhörighet med omgivningen och hitta sig själv när man har sina rötter i en annan kultur.

Bakhtiari har stavat repliker med brytning på andra språk eller på dialekt ljudenligt, vilket gör romanen mycket levande! Hon beskriver vardagliga (och ofta dråpliga) situationer så klarsynt, så enkelt och rakt på sak.

Huvudpersonen och hennes familj har invandrat till Sverige från Iran då hon var liten och man får följa dem alla (föäldrarna, henne själv och hennes lillebror) i deras sökande efter gemenskap och identitet i nutidens Malmö.

Jag är övertygad om att boken på ett roande sätt kan ge många svenskar en möjlighet att se saker ur ett perspektiv som är nytt för dem och kommer med glädje att sätta den i händerna på gymnasieelever framöver!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bli kvitt dina fördomar?

Majlinsan, 16 maj 2005

Kanske vill författarinnan till den här boken hjälpa mig att bli kvitt mina fördomar gentemot invandrare? Jag får ta del av hur en invandrarfamilj från Iran upplever sitt liv i Sverige. Emellanåt blir det jobbigt att läsa texten eftersom dialogerna är skrivna på talspråk och inte ens heller det "rättstavat" för att det ska spegla invandrarens problem med svenskt uttal av svenska ord, vilket blir tröttande i längden. Inte blir det roligare av skåningen Bertils skånska utlägg som också är skrivna i talspråk (på skånska)! En bok med intressant titel och rätt rolig i början!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej