Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kalla det vad fan du vill
Betyg & recensioner för

Kalla det vad fan du vill (Pocket)

Kundbetyg 4

(36 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Integration

lena göransson, 20 juli 2016

Läste boken för många år sedan när den kom ut. Tyckte att den var rolig och lärorik. Har en ny vän, flykting från Syrien som bott i Sverige i knappt två år. Han och hanns familj arbetsr på att integreras i det svenska samhället. Han pratar och förstår svenska mycket bra. Har gett boken till honom som ett instrument och hjälp in i samhället. Förhoppningsvis kan vi utbyta synpunkter på innehållet lite längre fram.
Lena Göransson

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sommarens måste

Ana, 20 maj 2012

Kalla det vad fan du vill är bok som fångar läsaren från första sidan. Med realism och skicklighet skildrar Bajrami stora och små bekymmer hos vuxna och barn, invandrare och svenskarna, arbetslösa och anställda... Hon finner ord för den vanligaste människa bland oss och i oss och även för de som döljer sig under våran ytan och är fortfarande tabu som t.ex.rasister, självmordare, tjuvar eller vanlig tånors tjej med utseende bekymmer. Boken är som en berg och dalbana där man tappar andan flera gången, skrattar och gråter och gråter genom skratt. Värd att läsa och även att filmatisera till en riktigt rolig komedi.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superbra som ljudbok

Marie W, 23 december 2015

Den här boken kommer jag aldrig att glömma. Fast jag lyssnade på den -- faktiskt DÄRFÖR att jag lyssnade på den. Inläsningen av Sanna Persson ger en otrolig extra dimension av boken, det blir teater, helt enkelt.
Jag vet inte hur hon gör, men det är skånska och rikssvenska och invandrarskånska och persiska om vartannat. Helbra! Jag ser att hon också läst in en annan bok av Marjaneh Bakhtiari. Den måste jag helt enkelt också lyssna på.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dålig bok

Sandra, 19 november 2015

Boken använder sig inte av korrekt stavning, utan skriver talspråk både när karaktärerna pratar svenska och engelska. Det var väldigt svårt att förstå och berättelsen var inte speciellt händelserik heller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken tar upp ett mycket aktuellt och intressant ämne,...

Per-Olof Gösta Bengtsson, 24 september 2013

Boken tar upp ett mycket aktuellt och intressant ämne, etnisk tillhörighet och assimilation till ett nytt samhälle.
Det hela är skrivet med en ironisk distans och det finns mycket humor i boken. Dock utan att bli löjlig.
Däremot, så uppfattar jag boken som rörig. Den hoppar mellan olika individers problem, och jag tappar tråden ibland. Dessutom, så blir Bakhtiaris grepp att skriva det mesta av dialogen på skånska och "invandrar-iranska" lite jobbigt ibland. Det blir lite FÖR bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intelligent! Roligt! Läs den!

Myggan, 8 mars 2007

Har ni missat den här boken? På ett sätt avundas jag er lite, för det här är en underbar bok att ha framför sig. Den muntrar upp vilken grå vardag som helst. Samtidigt är det ingen ytlig komedi. Det känns nästan som att författaren har lite folkbildningsambitioner, för man får lära sig mycket som man inte visste innan, men inte alls på något torrt och träigt vis. Alltså, den här boken får ni bara inte missa! Det var länge sen jag både skrattade så mycket och fick så många nya tankar av en bok! En liten bonus för oss som känner Malmö är att man känner sig hemma i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej