Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den maskerade proggarens stora röda
Betyg & recensioner för

Den maskerade proggarens stora röda (Häftad)

Kundbetyg 4

(10 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En härlig drift i serieformat om en svunnen tid. Med...

Psykologen, 25 november 2013

En härlig drift i serieformat om en svunnen tid. Med stor igenkänning följer man hjältens framfart. Han är den ledare som aldrig fanns när man hade behövt en som mest. Att nu få återuppleva denna tid i detta format är bara en enda stod glädje och skratten efteråt följer en i vardagen till tröst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lysande serie. Det tyckte jag när jag läste den i...

Olof Öberg, 15 maj 2013

En lysande serie. Det tyckte jag när jag läste den i Kapten Stofil och det tycker jag nu när jag läser den i samlad form. Visst häcklar Nessle en hel del företeelser under proggtiden, men det är ett kärleksfullt häcklande och förmodligen uppskattar man serien allra bäst om man själv har nån slags hatkärlek till den tidens vänster. Och kan ta till sig Nessles synnerligen språkliga humor, förstås. För egen del kan jag inte få nog av hans verk.

Det man möjligen kan sakna här är helhetsupplevelsen av att läsa ett nummer av Kapten Stofil. Visserligen var Proggaren min favorit i den tidningen men de andra serierna, och inte minst Stupido-blocket, gav en helhet som var snäppet större än någon av delarna. Men jag tvekar ändå inte att ge denna samling högsta betyg. Och är jag inte helt felunderrättad så finns alla de avsnitt av Proggaren som saknas här med i den nyligen (maj 2013) utkomna andra delen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin parodi på 70-talsproggare. Jag minns det som igår,...

Stefan Andersson (Göteborg), 26 april 2013

Fin parodi på 70-talsproggare. Jag minns det som igår, Mao-testuggande; Svensk-Albanska Vänskapsförbundet och sånt. Nessle har mer av överseende för galenskaperna än vad jag orkar ha, men jag upskattar verkligen detta. Saknar gamla Kapten Stofil-tidningen, så detta är verkligen bra att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej