Du är här: Start / Betyg & recensioner / Stora boken om Ratte : Samlade serier 1978-1985
Betyg & recensioner för

Stora boken om Ratte : Samlade serier 1978-1985 (Häftad)

Kundbetyg 4

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Utsökt utgåva av småtrevlig serie

Olof Öberg, 21 oktober 2015

Som återutgivning av en klassisk serie är detta en föredömlig utgåva. Allt som publicerades när det begav sig och mer därtill, samtida intervju med serieskaparna, bildregister över alla förekommande "verkliga" personer och ett välskrivet förord av trivsamme Kalle Lind. Dessutom ett riktigt snyggt album. Högsta betyg till Galago.

Jag är dock mer kluven till själva serien, vilket jag vad jag minns var redan när den gick i Aftonbladet. Manusen känns platta, skämten är inte så roliga, en del repliker lätt tondöva... Magnus Knutsson var, i ärlighetens namn, en rätt så medelmåttig serieförfattare - definitivt långt efter förebilder som Franquin. Och "satiren" är märkligt uddlös, även med dåtida mått mätt.

Det som räddar Ratte, som gör serien läsvärd även för en surmagad typ som mig, är Ulf Janssons teckningar som är helt enastående. Han måste vara en av de bästa svenska tecknarna någonsin. (Skulle omgående köpa en samling... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

nostalgitripp

Conny H, 27 oktober 2015

Underbar nostalgitripp och ett skönt tidsdokument, man ser också tydligt hurbåde skaparen och serien har utvecklats. Det enda _möjligen_ negativa är att den är så pass tjock och tung.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej