Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kunskapens frukt
Betyg & recensioner för

Kunskapens frukt (Häftad)

Kundbetyg 5

(110 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Älskar den!

Kokaeru, 3 november 2017

En bok som både är otroligt informativ och upphovet till ordentliga skratt! Liv är verkligen en fantastisk kreatör, är så tacksam för allt hon skapar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla borde läsa

Amanda, 1 november 2017

Det här är ett seriealbum man aldrig läser klart. Det går alltid att återkomma till delar av boken och den blir aldrig inaktuell. Eftersom jag lärde mig nya saker om samhället, mig själv, mitt eget kön och mina egna relationer tänkte jag först att alla tjejer/kvinnor/icke-män borde läsa boken. Nu tänker jag att också alla pojkar och män borde göra det. Köp den här till alla tonåringar och vuxna du känner!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Liv for president!

Molly, 18 april 2016

Jag älskar Livs böcker och denna är inget undantag. Som vanligt sätter hon huvudet på spiken varje gång. Köp den, läs den - om och om igen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så rolig

Anna, 1 november 2015

Lånat boken men efter 4 sidor tänker jag att jag måste köpa den. Det är smärtsamt men det är sååååååå bra. Aldrig gillat serier o har svårt att börja men det här är en av de bästa böcker jag läst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kunskap och frukt

Fröken N, 22 september 2015

Livs allvarligaste bok hittills, ofta sätter man skrattet i halsen. Liv lyckas som alltid tränga igenom den sjukaste verklighet med ilska, styrka och hopp. Borde vara obligatorisk kurslitteratur på gymnasiet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det är en upplysningsbok om det kvinnliga könet

Hobbybibliotekarien, 27 juli 2015

Vad är det kvinnliga könsorganet för något? Och hur kommer det sig att så många män ägnat hela sina liv till att fundera, forska, studera och analysera det för att hitta så många skillnader som det går, för det måste ju vara olika, kvinnor är ju inte som män.
Strömquist väver samman nutid med dåtid och allt ifrån dyrkan av kvinnan till hat och häxjakt och anatomi av könen. Bäst gillar jag bilden på sidan av hur klitoris är konstruerad, hur den fungerar och varför. Varför är det så fult med mens, eller äckligt?
Jag gillar denna bok med dess illustrationer och det är mycket jag aldrig har funderat och det är nog för att jag är normativt hjärntvättad, men diskussionerna på sid 78 är underbara. Är detta en feministbok? Jag tycker inte det. Det är en upplysningsbok om det kvinnliga könet som nästan aldrig syns, annat är i porrtidningar, och en viktig bok för de som inte vill skämmas för sitt kön.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk!

Kajsa Johansson, 13 januari 2015

Fantastiskt bra!! Hoppas att alla kunde få ta del av denna kunskap och få känna sig lite friare och berikade. Jag ska köpa flera ex och ge bort :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas å det varmaste

Lotta, 1 januari 2015

Den första vuxenserie jag läst i mitt 66-åriga liv och jag blev ett fan direkt!! Rolig och mycket berikande! Vilken research! Lånade på biblioteket men måste ha ett eget exemplar och det har jag nu.
Dessutom blev den en mycket uppskattad julklapp 2014!
Fantastiskt Liv!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Obligatorisk!

Ylva Ytterborn, 28 december 2014

Livs bok är kunskap som borde vara obligatorisk i varje klassrum. Träffsäker, rolig, upplysande. En formidabel resa genom kvinnans könsförvandling. Köp!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej