Du är här: Start / Betyg & recensioner / Syra själv : konsten att förädla grönsaker med hälsosamma bakterier

Trevlig bok

Leila , 4 juni 2015

En trevlig bok som kan bli en bra present till hipstern som redan brygger sitt eget öl och bakar surdegsbröd. Fina bilder och en smått lyxig känsla,

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Kristi, 2 oktober 2012

Den här boken är ett måste för alla som älskar syrade grönsaker eller vill lära sig mer om dem!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Många bra recept

Hannah, 9 december 2015

En bra och lätt förståelig bok med intressant innehåll. Har testat flera av recepten. Någon enstaka recept stämmer inte, annars fått mycket bra resultat. Ett måste för var och en som vill konservera grönsaker på ett hållbart och hälsosamt sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant läsning

JA, 11 februari 2015

Bra för en totalt nybörjare men också om man vill förstå lite djupare vad det är som faktiskt sker vid mjölksyrning, varför det är viktigt med rätt salinitet, vilka bakterier man ska gynna osv

Trevlig bok från en passionerad mjölksyrare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig bok

Camilla , 17 november 2014

som förmedlar en genuin kärlek till mjölksyrning! Inget hokus-pokus och onödiga svårigheter utan fokus på det enkla och roliga i att syra sina egna grönsaker. Inspirerande recept även om jag kanske förväntat mig några fler. Oväntad bonus var dock de recept de färdigsyrade grönsakerna kan användas till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen!

Gisela Wass, 29 augusti 2014

En fantastiskt inspirerande bok om mjölksyrning för hemmabruk. Enkelheten och pedagogiken gör att man sätter igång. Bums! Grönsaker skördas. Burkar diskas. Denna bok kommer få det att jäsa och bubbla i såväl torp som lägenhet. Lovar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Enkla och tydliga recept.

Dainis Ciparsons, 26 februari 2014

Har provat 5-6 av syrningsrecepten som är enkla och tydliga. Alla har lyckats. Morötter med rotselleri är familjens favorit. Trevlig historik.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den enda bok man behöver när man ska till att syra

Kerstin Olofsson, 28 januari 2014

Under höstens vedermödor letade jag recept i tidningar, böcker och på nätet. När jag fick den här boken i min hand kunde jag sluta leta och börja syra! Det märks att den är skriven av en vetenskapsjournalist - inget flum, bara teori och beprövad vetenskap.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt fin bok och kul att lära sig syra. Det är fina...

Maria , 19 november 2013

Väldigt fin bok och kul att lära sig syra. Det är fina bilder och bra info. Jag kan rekommendera den till alla men höja ett varningens finger till andra osäkra nybörjare utan egen odlingsmöjlighet att den vänder sig till dem som odlar själva.

Det står saker i boken som gör att man får känslan av att bara superfärska nyss plockade grönsaker duger. Det känns då lite som att vi som inte odlar själva heller inte kan syra eftersom vi måste köpa vår kål i affären. Och den är ju inte färsk fast den är färsk. Så den nyfikna känslan man hade när man öppnade boken avtar när man läst och man undrar om ens egen kål verkligen kommer bli bra när den är så ofärsk.

Nåja det är bara en känsla man får om man är osäker och nybörjare som jag. Det blir lite som att jaha var det så krångligt, måste jag börja odla på balkongen nu oxå? Äh vad krångligt då skiter jag nog i det helt istället.

Har gjort min första syrade rödkål el... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej