Du är här: Start / Betyg & recensioner / Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor

Starka tjejer

Lisa, 2 november 2017

Bra bok om starka tjejer. Min 8-åring älskar den. Jag skulle dock önska att den hette Godnattsagor OM rebelltjejer istället.

7 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingenting är omöjligt!

Lena , 7 december 2017

Köpte den till två av barnbarnen, men blev så glad i den att jag kommer att köpa en till mig själv också. Bra särskilt för unga flickor att bli boostade av historierna om starka tjejer och kvinnor som åstadkommit så mycket.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En inspirerande bok för små som stora!

Angelina, 24 augusti 2017

Min 7-åriga dotter ville först inte läsa den, så den låg i några dagar. Sedan började hon att bläddra och titta på bilderna, sen läste hon historierna. Nu vill hon höra en historia varje kväll av mamma eller pappa!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så inspirerande

Margaretha, 26 augusti 2017

Verkligen en inspirerande blandning av berättelser. Både jag och min dotter älskar att läsa i den här boken. Det här är en bok för tjejer i alla åldrar!

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fyller ett tomrum, men förutsätter fel saker

bokblomman, 28 januari 2019

Boken får en fyra för att den har så vackra illustrationer och för att de lyckats vaska fram spännande kvinnoöden och skriva intressant om dem. Det som drar ner betyget ganska mycket är dock att den känns väldigt amerikansk, dels i att den fokuserar mycket på amerikanska kvinnor (även om den gjort ansatser att få med från olika världsdelar) samt att texterna är lite för korta och lämnar för mycket osagt. Exv om systrarna Brontë så får man veta någon liten grej om att en av dem läste den andras dikter utan lov och det sägs inte vidare mycket om den imponerande produktion av fantasifulla böcker som de skrev. Anslaget är också typiskt amerikanskt, eller typiskt för en tid där normen trots allt är att vi ska vara förvånade över att det är så många tjejer och kvinnor som gjort inspirerande saker och att det förutsätts att killar inte vill läsa om detta. Det ska "peppa" tjejer att tänkta på att det minsann finns en handfull kvinnor därute ... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skapar ringar på vattnet

Katja Helena Bednarz, 17 oktober 2017

En bra och lättillgänglig bok med viktiga och modiga tjejer. Min dotter, 9 år, suger i sig jäklar anamma när vi läser och hon har t o m tagit med boken till sin klass där de läst några av historierna och fått till väldigt bra diskussioner!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken pärla

Lollo, 25 september 2017

Passar alla barn både tjej som kille. En fantastisk bok som presenterar starka, kvinnliga förebilder på ett inspirerande vis. Som extra plus så är det superfina illustrationer till varje personporträtt.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok!

Claudia Paola Monti Valdes, 30 oktober 2018

Fantastisk bok för små som för stora. Klart att jag visste att POWER kvinnorna finns därute, fastän vi aldrig fått höra om dom. Därför blir jag så oerhört glad för denna inspirerande och viktiga bok som jag och dotter läser varje kväll. Här kan vi läsa och inspireras av starka och modiga kvinnor från förr fram tills idag och till det se vacker illustration.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Godnattsagor för rebelltjejer

Ewa Hardelin, 8 mars 2018

En bok med ett tema som ligger precis i tiden. Starka kvinnor är vad världen behöver och unga tjejer idag behöver få veta att de starka kvinnorna finns och har funnits. En bok med och om girlpower.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej