Du är här: Start / Betyg & recensioner / Få det gjort! : svart bälte i vardagseffektivitet
Betyg & recensioner för

Få det gjort! : svart bälte i vardagseffektivitet (Pocket)

Kundbetyg 4

(40 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lättläst och inspirerande!

Rebecka, 28 mars 2008

Få det gjort har på kort tid blivit en klassiker i genren att effektivisera arbete och privatliv. Den är lättläst, koncis och inspirerande med små insprängda rutor för kärnfulla citat och sammanfattningar. Risken med riktigt engagerande böcker är dock att man fastnar i ett evigt planerande och att boken blir ett substitut för egen handling. Det blir en slag psykisk pornografi där man istället för att själv utöva aktiviteten helt ägnar sig åt att höra andra återge den. Till bokens försvar kan jag säga att den är väldigt orienterad mot handling och steg för steg går igenom hur man kan effektivisera olika områden av sitt liv genom att starta, samla in, bearbeta, organisera, gå igenom, göra och få projektet under kontroll. En saklig bok med beroendeframkallande enkelhet helt enkelt. (För mer livsinspiration, se http://livsinspiration.blogspot.com.)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jobbig

Anna, 20 januari 2012

Vill man ha en minutiös guide är det här bra, men inte för att inspireras...

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

GTD fungerar verkligen. Jag kommer ihåg saker lättare,...

Johan, 16 oktober 2013

GTD fungerar verkligen. Jag kommer ihåg saker lättare, jag kommer vidare med projekt lättare. Med verktyg jag älskar att använda (anteckningsbok och reservoarpenna) är motivationen större att göra det som ska göras. Insamlande av 'allt' ger verkligen lättnad och minskad stress.

Det som var lite mindre positivt skulle vara att allting upprepas lite väl många gånger, och att den miljö och roll som läsaren ska leva sig in i är kontorsarbete, och ofta en chefsroll. Detta är givetvis inte passande för alla, och även om det parentetiskt sägs många gånger att man kan applicera metoderna i andra miljöer, så kan det ibland kännas lite väl specifikt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läser med stort intresse! Det finns så många aspekter...

Hans Gustavsson, 13 juni 2013

Läser med stort intresse! Det finns så många aspekter av effektivitet att jag lär mig nya saker i varje kapitel! Han har också rätt: ordningen GER ett inre lugn mycket annat inte kan mäta sig med.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppenbra bok som ger en goda verktyg för att kunna få...

Nina Ingeborg Linnarsson (Vänersborg), 23 maj 2013

Toppenbra bok som ger en goda verktyg för att kunna få ordning och struktur på sina pappershögar. Jag använder metoden varje dag med hjälp av min Filofax.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas

Monica Abelson, 26 juli 2008

En riktigt bra bok med tips som jag tror man kan leva efter. Den är inte heller så långrandig som den här typen av böcker brukar vara.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej