Du är här: Start / Betyg & recensioner / Alla monster måste dö! ; gruppresa till Nordkorea - ett reportage

En berättelse alla borde läsa!

Anne, 1 augusti 2014

En reseskildring som klär av Nordkorea in på bara skinnet. Känner mig chockad och förundrad om vartannat och funderar över hur det skulle kännas att leva i en kuliss - eller ännu värre - att vakna upp och inse att det land man lever i är iscensatt av makten och att man har levt i en lögn... Fruktansvärt att man ska kunna göra så här mot människor.. Jag kunde inte sluta läsa boken - läste den på en dag!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bra bok

anders joninger, 24 juli 2014

gjorde en gruppresa till nordkorea under maj månad. glad jag inte läst boken innan för då hade jag vetat vad som skulle komma att hända. däremot att läsa den efter resan har gett bekräftelse på många iaktagelser.
ett land intressant att besöka men nej tack att återse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag var också där

LarsE, 4 mars 2014

Boken beskriver 2008 och vi var där 2013. Boken är lättläst och det verkar vara en gedigen research bakom innehållet. Den har nya perspektiv på hur NK medborgare uppfattar sig själva och betydelsen av filmen som medel i NK. Mycket är "de javu" vilket gör att man uppfattar allt som trovärdigt. Jag uppfattar boken som ett komplement till alla BBC dokumentärer och annat på Youtube, samt de övriga böckerna jag läst skrivna av inhemska författare som lämnat landet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Godkänd bok, men jag hade hela tiden en känsla av att...

Bill Johansson, 2 maj 2013

Godkänd bok, men jag hade hela tiden en känsla av att det blev lite för mycket hoppande mellan händelser och historia. Den hade varit bättre om den varit skriven mer som dagbok och mindre som en artikel.

Jag har även en känsla av att det finns mer att skriva, vilket gör att jag tyckte boken var lite tunn. Dock kan min känsla bero på att jag sett en del dokumentärer om Nord Korea, ex. Vice Travellguide och en BBC dokumentär. I dessa får man samma information som boken ger, men man får lite mer, dock saknar man lite historia i dessa.

Kortfattat hade jag velat läsa mer om resan, känslorna runt den och mindre om Madams filmhistoria...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Unik resa in i maktfullkomlighetens Nordkorea

Christoffer, 27 år (Stockholm), 26 december 2012

Följ med berättarna på en unik resan in i maktfullkomlighetens och personkultens högborg - Nordkorea. Författarna reser på en gruppresa kors och tvärs över Nordkorea och skildrar vardagslivet för de åtskilliga miljoner som kallar Nordkorea sitt hem. Författarna skildrar absurda ting såsom folktomma jättehotell, bilfria jätteavenyer och andaktsfulla möten med jättestatyer av "den store ledaren". Läsvärd om man vill få en mer samtida och "vardaglig" skildring av Nordkorea.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej