Du är här: Start / Betyg & recensioner / Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat
Betyg & recensioner för

Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat (Pocket)

Kundbetyg 4

(231 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Min bibel

Pernilla, 21 mars 2014

Jag köpte 10 ex för att ge bort till nära o kära - ALLA behöver läsa denna bok!! Läste den själv för 5-6 år sedan och äter mat som människan är skapt för - hoppas det blir en matrevolution och att livsmedelsverket får krypa till korset!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte näringslära, bara LCHF bibel.

Jonas, 16 juli 2014

Som andra har påpekat är boken väldigt amerikansk i stil, vilket ungefär betyder att den drar ut en 20 sidors essä på 200 sidor genom upprepning och påhittade anekdoter och poppigt historieberättande. Budskapet, att vi mår bättre av att äta vad vi gjort i miljoner år istället för socker och vitt mjöl, är bra, men skrivsättet Andreas har får boken att kännas som att läsa en enorm annons istället för någonting vetenskapligt utrett. Jag antar att det är så det blir när en bloggare ska skriva bok!

Jag var själv tvungen att skippa de långa styckena om konspirationer från sockerindustrin (jämfört med t.ex. Atkins som helt vetenskapligt och objektivt beskrivs som "en äldre farbror med vänliga ögon") och otaliga människor som "förändrat sitt liv" genom att gå LCHF. Detta lämnade dock endast en bråkdel kvar av intressant text (alltså relevanta studier, bevis, och kostråd).

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ögonöppnare

Robert Olsen, 12 mars 2019

För mig var denna boken startskottet för en livsstilsförändring.
Nu har jag fått den kunskap och insikt som motivation att börja
förändra kosten och hålla ut med det.
Det har gått ett år sedan jag läste boken och fortsätter att leva
efter LCHF principen med det resultatet att vikten minskat från
107 kg till 91 kg alltså 16 kg.
Jag har köpt denna bok till flera vänner som jag vill skall upptäcka
naturens väg till bättre hälsa utan att behöva banta.
Tack Andreas Eenfeldt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En ögonöppnare

Karin, 23 april 2017

Boken är en verklig aha-upplevelse! Lättfattligt skriven och bra förklarat och den har helt förändrat mitt sätt att se på mat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och tankeväckande

AndersL, 11 januari 2016

Eenfeldt vänder upp och ner på väldigt många invanda och gamla "sanningar". Han refererar till gjord forskning och verkar mycket trovärdig. Boken avslutas med mattips och recept.

Det är utförligt beskrivet om hur lågkaloririk mat påverkar t ex diabetes och viktnedgång. Mindre (eller i vissa fall inte alls) om hur det påverkar andra sjukdomar, som t ex mag-tarmsjukdomen Crohns. Jag skulle också gärna se ett fördjupat avsnitt om lågkalorikost och olika sorters träning, t ex hur det påverkar styrketräning i olika former.

Vi kan ju hoppas att det blir en uppföljning på "Matrevolutionen" och att Eenfeldt utvecklar sina tankar där.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

ögonöppnare för alla diabetiker

Maria, 20 november 2014

Rekommenderar denna bok till alla diabetiker, både typ 1 och 2. Genom en blodsockermätare är det enkelt att testa teorierna på sig själv, och vips så är teori praktik.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har sett Youtube filmen innan, men som bok var det...

Barbro , 20 maj 2013

Har sett Youtube filmen innan, men som bok var det ändå bättre, lättare att ta in lagom mängd fakta och bra jordnära inslag också. En bra "kick start" när inspirationen börjar dala. Skönt att läsa om varför man har valt att gå över till LCHF. Bra bok att ge bort till dem som inte är helt övertygade om vitsen med att bryta sin matstil.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket tänkbara råd, som man borde följa för att må...

Irmeli Tuomisto, 20 maj 2013

Mycket tänkbara råd, som man borde följa för att må bättre, men tyvärr inte följer helt.
Jag rekommendera att läsa den.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket informativ. Andreas Eenfeldt slår sönder en del...

Kerstin, 15 maj 2013

Mycket informativ. Andreas Eenfeldt slår sönder en del myter och skrämselpropagande som förekommer när man pratar om olika fetter och deras påverkan på kroppen. Intressant att läsa om lurendrejeriet med kolesterolet och den fettfria kosten.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej