Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vindens skugga
Betyg & recensioner för

Vindens skugga (Pocket)

Kundbetyg 5

(40 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Min favoritförfattare! Jag älskar hans sätt att skriva...

Britt-Marie , 6 oktober 2013

Min favoritförfattare! Jag älskar hans sätt att skriva och skildra Barcelona. Nu har jag varit i Barcelona tre gånger och vandrat i bl.a. David Martins fotspår. Man "k ä n n e r" boken, platserna, människor när man går där.
Har fått mina vänner att läsa alla böckerna. De är lika förtjusta som jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Carlos Ruiz Zafón -en ny favorit

Sara, 10 juni 2011

Fantastisk bok, suveränt skriven och bra översatt. En sann njutning att läsa, en karamell man vill suga länge på. En tröst att denne man har skrivit fler böcker för "Vindens skugga" sträckläser man så länge ögonen orkar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superb

Uppslukad, 18 november 2010

Efter diverse bokförslag som inte föll mig i smaken, så blev jag rekommenderad att läsa Vindens skugga. Personen som rekommenderade den sa att den innehöll allt som man möjligtvis kan begära av en skönlitterär bok. Ett underbart språk med kärlek, svek, spänning, magi och mer därtill. Jag beställde boken, och läste ut den på ungefär 2 månader av den enkla anledningen att jag inte ville att den skulle ta slut! Jag blev uppslukad av storyn, karaktärerna och miljöbeskrivningarna.

Slutet var omvälvande och jag slets mellan hopp och förtvivlan för vad som skulle ske härnäst. Carlos Ruiz Zafón skriver med ett otroligt färgstarkt och livfullt språk som inte lämnar någon oberörd. Kanske lämpar sig den här boken främst till den vane läsaren, då den är uppemot 500 sidor, men jag är övertygad om att en ovan läsare också kan bli fängslad av den här boken.

Det blir svårt att överträffa Vindens skugga. Jag tror att det är den bästa bok som jag nånsin har läst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande genreblandning.

CB, 13 oktober 2010

Verkligen gränsöverskridande roman som använder deckargenrens form för att berätta en "vardagshistoria" om olycklig kärlek och bitter väntan. Den gillar jag!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Magisk

Liza, 24 augusti 2010

Låt dig inte luras av kiosklitteraturtiteln! Detta är något så ovanligt som en vacker och fängslande berättelse som helt trollbinder läsaren. Ett riktigt guldkorn!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Guldkorn

anniesfotografier.blogg.se, 7 augusti 2010

Vissa böcker vill man inte släppa ifrån sig, men samtidigt vill man bara läsa dem, den ekvationen går inte riktigt ihop. Det är både helt underbart och jättejobbigt på samma gång. Men mest av allt blir man lycklig, lycklig för att man har kommit över det där guldkornet i litteraturens värld.

Det här är en sådan bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken saga!

Lisa, 23 juli 2009

Mitt spontana utlåtande precis efter att ha vänt sista sidan är: "wow, vilken historia!". Det var länge sedan jag läste något så totalt uppslukande. En annorlunda men alldeles fantastisk berättelse på många plan som trollbinder läsaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wowwww!

Lori, 4 november 2008

Kan bara instämma i vad alla har skrivit om boken. Har inte läst ut den än, men är helt fascinerad, imponerad, galen i den här boken.
Maken till berättarkonst har jag inte upplevt ännu!
Kan varmt rekommendera den till alla bokälskare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar

Looisa, 3 september 2008

Helt klart en storslagen bok! När jag läste ut den önskade jag att den aldrig skulle tagit slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej