Du är här: Start / Betyg & recensioner / Pannkakstårtan
Betyg & recensioner för

Pannkakstårtan (Inbunden)

Kundbetyg 5

(46 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mysig

Erica Ellis, 12 januari 2021

Så himla mysig och bra bok! Tycker det är en bra bok att börja läsa som godnattsaga varje kväll! Tänker köpa alla Pettson och Findus böckerna till min dotter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Första boken om Pettson & Findus

Morpheus, 17 december 2020

Pettson & Findus har varit barndomsikoner sen jag själv var liten, och jag minns hur förtjust jag var i böckerna, och Skymningssagorna på TV, som barn. Vilket nu när jag läste om Pannkakstårtan inte är så konstigt.

Först och främst så är Sven Nordqvist en fantastisk illustratör, och detta är en otroligt snygg och fantasirik bilderbok. Bilderna är vackert målade och fyllda med roliga detaljer som man kan sitta länge och njuta av. Samtidigt är det också en väldigt kul berättelse, där ramen går ut på att förklara varför folk tror att Pettson är tokig. Grannen Gustavsson har ju själv sett honom göra flera tokiga saker, men Pannkakstårtan sätter dessa i sitt sammanhang, vilket på ett bra och subtilt vis lär barn att försöka se saker i sin kontext och att allt kanske inte är som det först verkar.
I övrigt är besväret med att laga pannkakstårtan en rolig bit, där varje problem föder nya sådana i en "katten på råttan och råttan... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin och rolig klassiker

Gustavs bokhylla, 2 november 2020

Philip 8 år:
Detta är en rolig bok. Den handlar om Pettson och hans katt Findus. Findus tycker om att fylla år (det gör jag också) och han får fira sin födelsedag tre gånger om året. Då ska man äta pannkakstårta. Det brukar vi också göra. Pettson hade inget mjöl och det måste man ha i. Han skulle cykla till mataffären och köpa det men då hade han punka på sin cykel. Nyckel till snickarboden var borta. I snickarboden har han sina verktyg. Det blir knasigt men det blir bra. Jag tycker mycket om bilderna. Katten Findus är rolig.

AC (mamma):
Pettson är en klassiker som är lika härlig att läsa varje gång man läser dem och illustrationerna är detaljrika och humoristiska. Detta är för mig en given fempoängare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskad

Boel Gehlin, 24 oktober 2017

av mitt 1 1/2 åriga barnbarnsbarn. (och hans morfar som är en svår diggare av Nordqvist) Själv har jag bara njutit den i vuxen ålder och gillar den, så jag har förmedlat den till yngsta generationen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla älskar Pettson och Findus!

Doris Karin Jergander, 1 augusti 2017

Alla borde läsa/titta på teckningarna i Findus- och Pettsonböckerna! Detaljrikedomen, berättelserna; Underbara! Man blir aldrig för gammal! Barn, barnbarn ochfarmor/mormor njuter varje gång böckerna kommer fram!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rolig bok både för vuxna och barn.

Gun Marianne Lundin, 11 februari 2014

Jag kan läsa om Findus och Pettson i all oändlighet båda själv och för mitt fyraåriga barnbarn
Theo. Theo älskar att kolla i böckerna. Alltid upptäcker han något nytt. Vi skrattar så vi kiknar.

Farmor Marianne och Theo

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pannkakstårtan

Marie , 24 januari 2014

En kanonbok. Fina bilder. Man hittar något nytt varje gång man tittar på bilderna. Barnbarnen älskar när man läser ur böckerna om Findus och Pettson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej