Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag heter inte Miriam
Betyg & recensioner för

Jag heter inte Miriam (Inbunden)

Kundbetyg 5

(93 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En fantastisk bok

maricar, 7 april 2014

En verklighetsbaserad historia som ger nya perspektiv på rasförföljelsen under andra världskriget. Mycket tankeväckande. Obehagligt realistisk och otäck i vissa delar, men en berättelse som man inte glömmer i första taget.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag heter inte Miriam..

Miki, 4 augusti 2016

En fängslande och läsvärd bok om andra världskriget och om olika koncentrationsläger som skräckens Auschwitz samt om romernas utsatta situation, rädsla, skam och utanförskap. Boken berör och stannar i minnet väldigt länge.

Det är en gripande levnadshistoria om den romska kvinnan som väljer att avslöja på sin åttiofemårsdag att hon inte heter Miriam. I bokens handling befinner vi oss då i efterkrigstidens Sverige när sanningen om Miriam kryper fram till ytan och det förflutna hinner ikapp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mastig skildring

Rosetta, 10 april 2016

av en romsk kvinnas öde under andra världskriget.Den är otäck, inte lätt,att ta sig igenom, men mycket välskriven. Författaren har gjort mycket research. En berättelse som stannar i hjärta och hjärna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tidsenlig

Cecilia Siwers, 16 mars 2015

Bästa bok jag läst sen länge!
Gav boken till min svärdotter i födelsedagspresent som jag hoppas också blir lika förtjust!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekomenderas

Berit Thörnqvist, 19 januari 2015

Detta är något vi aldrig får glömma. Särskilt som Romernas utsatthet fortfarande är så stor i Europa. Författaren har också ett så bra sätt att bygga upp sin roman med. Man vill hela tiden veta mer, vad hände.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk historia

Emelie, 6 november 2014

En fantastisk historia med berättelser i berättelsen i berättelsen! Så sorglig och hemsk, vidrig på sina ställen, men helt makalöst otroligt bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra bok

LISBETH , 24 september 2014

Fängslande läsning. Förmedlar stark inlevelse i ohyggligt lidande. Hade kanske väntat mig mer om situationen för romer i Sverige under 40-talet och tiden fram till nu. Men det kanske kommer i nästa bok, vilket jag hoppas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt gripande bok

Karin Gillow, 26 augusti 2014

Boken har gripit tag i mig under den vackra sommaren i Halland. Välskriven ,djup, otäck, med alla hemska skildringar från koncentrationslägren, viljan att överleva som var så stark,lögnen som förföljde henne under hela livet. Samtalen med barnbarnet och sonen i slutet av livet. Jag tyckte ibland att man kunde identifiera sig med hennes tankar, då man som gammal,tittar tillbaka på sitt eget liv,trots att jag aldrig,på något sätt varit med om upplevelser som kan kallas traumatiska. Boken ligger kvar i mig och än så länge vill jag inte börja läsa något nytt. Väntar på att träffa mina bokklubbsvänner om fjorton dagar och diskutera boken.
Skicka gärna ett tack till Majgull Axellson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets bästa!?

Boel Gehlin, 6 augusti 2014

En fantastisk bok.
Så bra att jag genast beställde den till mitt barbarns 24-årsdag.
Gestaltar lidandet under såväl tiden i utrotningslägren som under
tiden i Sverige när man delade in människor i "goda" folk och "dåliga" dito.
Viktigt att påminnas även för oss som delvis upplevt denna tid i Sverige.
Och ändå samtidigt lättillgänglig med ett underbart språk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej