Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kanada
Betyg & recensioner för

Kanada (Pocket)

Kundbetyg 4

(105 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jobbig att läsa

Kernil, 2 november 2015

Handlingen gick mycket långsamt framåt. Men man fick några hintar om att saker skulle hända vartefter så man blev nyfiken på det. Personskildringarna är intressanta utom för bokens jag som man till en början vet väldigt lite om

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livets spel

Ariadne, 26 augusti 2015

En fascinerande berättelse om en familjs öde i sextiotalets USA. Ett syskonpar drabbas av sina föräldrars oförmåga att se klart på tillvaron och lösa problem på ett vettigt sätt. det ena syskonets historia berättas. Berättelsen känns lite halv, man får veta vad som hände i ungdomsåren, men inte hur livet gestaltade sig fram till berättaren bestämmer sig för att tala om sin historia, även om det framskymtar. Boken ger upphov till många frågor om hur det amerikanska skolsystemet fungerade och hur myndigheterna arbetade. Mycket läs- och tänkvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanada

Roger Sundler, 20 januari 2015

Boken var såväl intressant att läsa, som välskriven - men otäck och tragisk i handling, till stora delar. Dessutom var första delen lite långtråkig och 'seg', jämfört med fortsättningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annorlunda

Karin Nilsson, 8 januari 2015

Historien är bra och även språket. Kunde ha kortats ner en bit i mitten. Vill ändå rekommendera den eftersom berättelsen flyter på bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

Läshuvudet, 17 oktober 2014

Så mycket jag har hört om den här boken - jag längtade verkligen efter att läsa den. Och blev riktigt besviken. Jag förstår mig liksom inte på den. Vad vill karln ha sagt? Språket är bra. Miljöerna väl utmejslade. Därför blir det ändå ett medelbetyg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En måste läsa bok

MARIE MAGNUSSON, 5 augusti 2014

Inledningen , de tre första meningarna gör boken , och som läsare är Du fast. Kanada är en roman med många bottnar. Vad är det som egentligen styr våra liv och hur mycket kan vi påverka vårt öde? Det handlar om förlust, om sorg och om tomhet. Men här finns också ett realistiskt accepterande av livet och människorna, bortom drömmar om framgång. Ett accepterande av människorna precis som de är.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

BROTTSTYCKEN SOM FÄNGSLAR

Willy Strömblad, 31 juli 2014

Jag gillade upplägget, där jag som läsare hela tiden visste mera om vad som skulle hända än berättarpersonen. Intressanta miljöskildringar från en värld som sällan beskrivs.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Ylva Hollsten, 24 juni 2014

Efter en ovanlig inledning vill man bara veta hur det går för denna underliga familj. Med andra ord svårt att sluta läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Maud Ericsson, 6 maj 2014

Man kommer in i händelserna direkt.. Det handlar om en dysfunktionell familj där allt går snett. Språket är följsamt och flyter bra. En klar läsupplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej