Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jag heter inte Miriam
Betyg & recensioner för

Jag heter inte Miriam (Pocket)

Kundbetyg 5

(235 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En mycket bra bok

Sasha, 17 augusti 2015

En mycket välskriven och läsvärd bok. Rakt och osentimentalt för vi följa huvudpersonen som personifierar den enes död, den andres bröd. Överlevnadsinstinkten är inte alltid vacker, å andra sidan visar boken tydligt att endast den inte räcker för att överleva, även vänskap är livsavgörande.

Detta är inte bara en bok om förintelsen utan en bok som ger flera dimensioner och perspektiv om hur efterkrigs-Sverige och dess invånare förhöll sig till dem som genomlevt koncentrationslägrens helvete.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag heter inte Miriam

Gabriella Rydén, 28 december 2020

Mycke bra ,väldigt gripande. Alla borde läsa den. Det är en bit historia som inte får glömmas bort eller upprepas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt bra

Vera Rolle , 5 juni 2019

Alltså: den här boken är helt fantastisk. Drabbande och gripande, vacker och otroligt sorglig. Ett oändligt svårt ämne som hanteras med störst respekt. Min favoritbok just nu. Är fortfarande ledsen att jag redan har läst ut den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historia och spänning i ett!

Kerstin Margareta Hedin, 16 mars 2017

Lättläst och spännande. Tragisk och romantisk. Man får en rejäl insikt om hur det var att leva under i koncentrationsläger och även senare i ett inte alltför vänligt Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bara börja med, du kommer inte kunna släppa den.

Hefal Ahmad, 16 februari 2017

När jag började läsa den då tänkte att den skulle vara jättesvårt för att läsa klar den. Men den var bara rolig. I den tiden som jag läste boken hade jag ibland svårt att lämna boken och gå till sängen, och ibland vaknade jag efter kl 02. 03 för att jag kom ihåg någonting som var otydlig och måste läsa igen.
Fantastiskt jobb Majgull Axelsson.
Jag ser fram emot att se en film av romanen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra sommarläsning

Lajsa, 28 juli 2016

Gripande levnadsberättelse om en överlevare från Förintelsen. Om förnekelse och lögn, men även kärlek. Svår att släppa när man väl börjat läsa. Man blir berörd av den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om identiteter, rom- judinna?

Carlisä, 20 juni 2016

Vad betyder det att identifiera sig som judinna eller rom? Och hur påverkas vi av omgivningens värderingar av olika identiteter? Vad det gör med mig som individ. Detta skildrar Majgull på ett fantastiskt sätt i denna bok.
Hela storyn är fascinerande. Skildringarna från koncentrationslägren är smärtsamma att läsa.
Rekommenderar varmt denna bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra.

Evis, 18 juni 2016

Har inte läst denna författare tidigare. Så sorglig historia . Kunde inte släppa den. Måste prova läsa nåt annat av denna författare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket läsvärd

Bokrec, 24 februari 2016

Boken är mycket läsvärd och gripande. Den viktiga berättelsen gör att den får högsta betyg.

Vissa partier är dock lite sega och början var jag inte så förtjust i, men när jag kommit in i boken en bit fastnade jag.

Är en bok som borde läsas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej