Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den orolige mannen
Betyg & recensioner för

Den orolige mannen (Inbunden)

Kundbetyg 3

(26 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Riktigt dålig! Läsarsvek

molkosaki, 24 februari 2010

Att boken är hafsigt och dåligt skriven är ju en sak,liksom att intrigen,sannolikhet,genomarbetning etc är riktigt dålig. Värre är att Mankell inte verkar ha gett ut den här boken för läsarnas skull-utan snarare försökt för egen skull äntligen få ett definitivt avslut på alla Wallander-berättelser som nu kanske står honom upp i halsen. Hela utformningen av slutet verkar gå ut på detta-att för Mankells egen del göra markeringar,att nu blir det inget mer. Positivt för läsare endast på det sättet att successivt sämre böcker i serien nu äntligen är slut. Grenen är avsågad!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som inte skulle skrivits

Pär Wellmar, 9 oktober 2010

Skälet till att jag läster klart är bara för att man inte lämnar böcker halvlästa.

Intrigen är patetisk, osammanhängande och fylld av svulstiga "insikter" om svensk säkerhetspolitik med Erlander och Palme som krydda. Jag häpnar över fria fantasier. Först har den ena makten erhållit svenska försvarshemligheter - bevisligen... det leder till en märklig slutsats.

Sen måste ju vän av ordning fråga sig vad uttrycket "trolla med armbågarna" kommer ifrån. Språkligt är det ju lika välformulerat som en översättning med Google. "Trolla med knäna" var kanske det som åsyftades.

Det känns lite som om förlaget inte tyckt det varit någon idé med språkgranskning. Det skulle ändå vara en mycket nedrostad bil under ny lack. Att rädda den sista "Wallander-Deckaren" hade dock kunnat göras genom att Kurt fått en hjärtattack i mitten av boken. Sedan kunde författaren lämnat de de sista 300 sidorna blanka. Det hade i alla fall b... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sorglig historia

www.bra-deckare.se, 18 oktober 2009

Detta är en i grunden sorglig historia, framförallt för Wallander-vännerna. I den här berättelsen ligger en stor del av handlingen i hur Kurt Wallander åldras. Många saker från hans tidigare liv knyts också in och får avslut i historien.

Man känner igen Wallanders sätt att tänka och resonera, man känner igen stämningen från böckerna för 10 år sedan. Dock finns där en underliggande ton om att slutet för Wallander närmar sig. En ton som jag inte gillar, beroende på att det är samma som när man ska skiljas från en gammal vän och vet att man inte ska återses. Detta är väl Henning Mankells avsikt. Och han har lyckats.

Det är på sedvanligt Mankellskt maner en välskriven historia. Även om det känns som om deckarintrigen finns där endast för att rättfärdiga att skriva historien om en åldrande person. För oss som har läst de övriga böckerna i Wallander-serien är den här boken ett måste, om än att det är ett avsked som vi läser.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

Wallanderälskare, 15 oktober 2009

Det här var ett bottennapp. Varför skrev Mankell den här? Så utomordentlig tråkig, så jag orkade bara halva innan jag la den till handlingarna. En jättebesvikelse!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej