Du är här: Start / Betyg & recensioner / Partiledaren som klev in i kylan : Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken

Ser Han mig?

Lars Norling, 18 november 2014

I och för sig ganska intressant men en aning för "snackig". Författarens ambition att vara "nära" och uppskattas av "objektet" ger ett lite tragiskt intryck som gör att man undrar något om sanningshalten i framställningen.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Juholt och partikulturen

Per Eric Blomberg, 11 februari 2015

Suhonen har gått på djupet in i det parti som varit och ännu är Sveriges största. Hur länge till? En gripande skildring av en hederlig man som tar på sig ledningen av partiet som befinner sig i kris Han väljs av en enhällig kongress men kliver från allra första stund " in i kylan" med mycket svagt stöd från partitoppen. Frågorna är många efter sträckläsningen! Hur behandlar man sina medmänniskor? Vissa journalister =hyenor?varför vågade inte S ha en demokratisk process införvaletav Juholt med flera kandidater? Hur många kandidater hade Moderaterna vid sitt val? Läs och få en skrämmande inblick i ett nutida stort svenskt partis partikultur!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok....

Lars-Gunnar Berg, 18 januari 2015

Boken beskriver bra allt mygel som finns i storpolitiken, svågerpolitik, ryggdunk. Hur man 'ärver' uppdrag från sina föräldrar till sina barn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Politikens fula baksida

Mona Olsson, 16 januari 2015

Daniel Suhonen berättar sanningen om turerna kring Juholt; I alla fall som han har upplevt den! Man förstår den smärta som Suhonen upplever när allt inte står rätt till i sitt eget älskade parti. Som politiker själv (dock inte s) blir den här boken ett nödvändigt dokument - androm till varnagel!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Något rörig

Btg, 2 december 2014

En blandning av förvåning och också oro över att det inte finns sammanträden i dag som inte genast återges i media. Att det finns "läckor" i en organisation så stor som Socialdemokraterna är kanske inte förvånande, men att det fanns i VU också är i mitt sätt att se det beklämmande. Det har tagit flera veckor att plöja igenom denna tjocka bok. Jag är både positiv och o bland lite negativ till den bild som speglar klimatet i sammanträdesrummen. Sammantaget en läsvärd skildring med Daniel Suhonens ögon. Dock tycker jag att den var i bland något rörig och hoppande i tiden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det går inte att skriva 20 ord det tar stopp

Christin Lind, 2 december 2014

Fantastisk bra bok Alla i Sverige borde läsa den då kanske de får en
tankeställare hur det är ställt med demokratin i Sverige

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Siv Blomberg, 27 november 2014

Spännande, intressant o lättläst enl. min man, som sällan läser böcker!!!!!!
Författaren kan verkligen fånga läsarens intresse o gör det möjligt att i fortsättningen läsa andra böcker också!!!!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som en thriller...

Claes-Åke Krister Henriksson, 18 november 2014

Boken gav en intressant blick in i det nya politikerlandskapet. Där de flesta i dag inte i första hand är politiker utan infiltratörer eller lobbyister. Drivkraft pengar. Både till sig själv och till deras uppdragsgivare.
Daniel Suhonen har på ett mycket kunnigt, intressant och välskrivet sätt beskrivit denna utveckling.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra beskrivning av en politisk händelse.

Hans Olov Lennart Lindström, 18 november 2014

Boken visar på en politisk händelse, som vi som utanför politik och journalistik här kommer mycket nära. Det är uppenbart att det som hänt här är mycket lågt och odemokratiskt. Jag vill säga till alla journalister och politiker, skärp er jag skäms å era vägnar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej