Du är här: Start / Betyg & recensioner / Handen : ett fall för Wallander
Betyg & recensioner för

Handen : ett fall för Wallander (Inbunden)

Kundbetyg 3

(130 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Boken är på 312 sidor, varav 190 är en från romanen...

Kenneth Olausson, 29 oktober 2013

Boken är på 312 sidor, varav 190 är en från romanen helt fristående redogörelse över vad som kallas "Wallanders värld", där vi huvudsakligen i tabellform kan läsa oss till allt möjligt om Kurt Wallander. Måhända intressant för kalenderbitaren. Men för oss andra? Romanen, eller ska vi kalla den en lång novell, är dessutom något som Mankell tidigare gett ut i "för ganska många år sedan" i Holland. Genom falsk marknadsföring får oss således Mankell att köpa något han hittat i byrålådan och där vi i tron att vi får läsa en roman om mr Wallander i stället får läsa allt möjligt i huvudsak ointressant om "Wallanders värld". Själva novellen var dessutom ett dåligt hafsverk. Synd att Wallanderserien skulle sluta på detta snöpliga sätt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket dåligt att ge ut en bok och kalla den "roman"...

Mirabell, 14 oktober 2013

Mycket dåligt att ge ut en bok och kalla den "roman" med ett så torftigt innehåll! Detta är en novell,
en berättelse som på intet sätt når upp till Mankells tidigare nivå. Slarvigt och ointressant.
Köp den inte!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Storyn i sig var som vanligt ett mästerverk i...

An1, 29 oktober 2013

Storyn i sig var som vanligt ett mästerverk i klurighet och trevlig läsning á la Mankell. Däremot, var det synd, att man inte tydligare förstått att halva boken var något för den inbitne kalenderbitare.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag blir så förbannad och besviken! Detta är ingen...

Linda Mikaela Lemke, 17 september 2013

Jag blir så förbannad och besviken! Detta är ingen bok, det är en novell!! Köp inte denna "bok" om du förväntar dig att få just en bok. Två tredjedelar av boken är något slags uppslagsverk över personer och platser i Wallanders liv. Jag brukar alltid läsa recensionerna när jag köper böcker, men struntade i det i detta fallet. Känner mig verkligen lurad!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Känner mig lite lurad, då jag i stort sett läst alla...

annmari sjösvärd, 12 september 2013

Känner mig lite lurad, då jag i stort sett läst alla Henning Mankells böcker så var jag inte intresserad av detta extramaterial som tog mer sidor i boken än själva berättelsen som var bra och underhållande.
Varför inte ge ut extramaterialet separat för den som är intresserad av att läsa mer om Wallander.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite av en besvikelse då boken inte når upp till de...

Kjell Aldsten, 3 december 2013

Lite av en besvikelse då boken inte når upp till de bästa av Mankells historier. Kändes inte aktuell och spännande på det "rätta" sättet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det var en riktigt dålig bok. Ingen spännande...

Rose-Marie Persson, 13 oktober 2013

Det var en riktigt dålig bok. Ingen spännande berättelse och materialet om de olika personerna i Wallander böcker kanske hade varit an intresse i samband med när man började läsa om Wallander.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Wallandernovellen OK, litet kort och i fel kronologisk...

ThomasE, 10 oktober 2013

Wallandernovellen OK, litet kort och i fel kronologisk ordning mot tidigare böcker.
Faktadelen är inte speciellt bra, inte ens för kalenderbitare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blev besviken. Ingen typisk Wallander bok. För enkel....

Anna-Lena Stake, 9 oktober 2013

Blev besviken. Ingen typisk Wallander bok. För enkel. Roligt med alla personer, som har varit med i alla böckerna. Stod sist i boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej