Du är här: Start / Betyg & recensioner / Jakten på Kapten Klänning
Betyg & recensioner för

Jakten på Kapten Klänning (Inbunden)

Kundbetyg 4

(102 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Efterlyser en diagnos

Eva, 9 september 2014

En läsvärd bok, men den hade blivit ännu bättre om läsaren fått delges en läkardiagnos över denne man. Och ännu hellre, lite mer om hans barndom, intervjuer med barndomskamrater, lärare och klasskompisar. För något mycket onormalt är det självklart med denne man, och det gör mej nyfiken att få veta vad som eventuellt format honom, eller om det är medfött. Skildringarna av övergreppen är nakna och upprörande, slutfasen nära gripandet är en gastkramande del av boken. Heder åt författaren/polisen som skrivit denna bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En tuff läsresa

Lina Z Ydrefelt, 1 juli 2014

Den första dagen i juli läser jag slutet på Trolles Jakten på kapten klänning. Det är soligt på min balkong och jag blir kvar på min skrangliga stol, tacksam för att författaren till slut gett en möjlighet till läkning efter dess fasansfulla beskrivningar av våld, förnedring och maktmissbruk. Ett litet barn föds och räcks över till sin stolta storasyster. Detta är bilden jag vill spara.

För de kvinnor och barn som skadats av (de obönhörligt beskrivna) sexuella övergreppen och våldtäkterna hoppas jag att boken kan vara en del av processen för att i någon form läka.

I samhällsperspektiv tänker jag mig att berättelsen skulle kunna passa som kurslitteratur i kriminologi, då den envetet återkommer till behovet och nyttan av dagens sexköpslag.

Om du slår upp bokens pärm och börjar din resa ska informationen getts dig att skildringarna av övergreppen inte är suddiga antydningar eller omvandlade till akademisk sva... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Kicki, 16 juni 2014

Då detta är en sann historia blir man väldigt ledsen och stundtals äcklad med tanke på hur vissa personer i boken blir utsatta för dessa övergrepp. Jag hade nog förväntat mig mer av boken, den kändes ibland som att författaren blandade in för mycket av sitt privatliv i boken utan anledning. Men den är helt klart läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tja...

Karin Helena Johnsson, 16 april 2014

Själva historien om hur de utredde härvan kring Lindberg är intressant men själva författarskapet lämnar en del övrigt att önska.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Finns andra yrken

Paul C, 30 september 2014

Boken som sådan är intressant mot bakgrund av att det är en sann (och sedelärande??) berättelse. Som annan recensent påtalat, författarskapet lämnar mycket övrigt att önska. Alltför mycket av "polisrapportsvokabulär". Har Jonas Trolle planer på att bli författare? Glöm det! Fortsätt som "lagens långa arm" (i själva verket en protes) tills pensionen.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Amatörmässig på många sätt

Niklas Pivic, 15 oktober 2015

Boken är så illa skriven, att en professionell redaktör skulle få mardrömmar av den. Den "personliga stilen" är bara irriterande. Lyssna hellre på det P3 Dokumentär-avsnitt som finns om den här boken, det rekommenderas starkt, i jämförelse med det här illa skrivna moset.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kan inte sluta läsa!

ELINOR FRANDSEN, 6 april 2015

En berättelse som berör. Hur kan en högt uppsatt polis utföra något liknande, snacka om dubbelmoral. Mycket duktiga poliskollegor lyckas med hårt arbete kartlägga och följa kapten klänning till han grips. En välskriven bok med enkelt språk som verkligen fångar läsaren!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Swedish police dept exposed

cici, 5 oktober 2014

Intressant läsning för den oinvigde om hur man agerar när man upptäcker kriminell verksamhet inom sina egna led, och lite mindre intressant för den som vill studera en sexualförbrytares profil som inte nämns mycket om.
Men på det hela en riktigt läsvärd bok för den som vill veta mera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vidrig bok

Gusa, 4 september 2014

En vidrig bok med tanke på att den bygger på en sann historia, men den är ändå väldigt läsvärd. En sak är säker - Göran Lindberg borde definitivt tillbringa resten av sitt liv bakom galler!!
Boken var bra skriven men vissa delar handlade lite väl mycket om författarens privatliv, det kunde ha kortats ner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej