Du är här: Start / Betyg & recensioner / Barnexperimentet : svensk skola i fritt fall
Betyg & recensioner för

Barnexperimentet : svensk skola i fritt fall (Pocket)

Kundbetyg 4

(11 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Angeläget om skolan.

Björn, 26 september 2014

Barnexperimentet är en lättläst men ändå mycket fullständig och opartisk genomgång av vad som gick snett med den svenska skolan. Det fina är att Kornhall också kan peka på konkreta steg tillbaka till den fina skola vi hade för några decennier sedan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket, mycket läsvärd!

Kicki, 19 augusti 2014

Beskrivning av de senaste 20 årens förändringar i det svenska skolsystemet (och på hur löst (=ovetenskapligt) grundlag dessa gjordes). Borde läsas av alla som har med skolan att göra!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kornhall är en hopplös utopiker

BookPlanet, 7 juni 2014

Det blir tidigt uppenbart att Kornhall är en utopiker. Men, eftersom alla vet att det är fel att kategorisera människor och därigenom förringa deras budskap, och att det man ska göra är att ta till sig och värdera det de säger i sak, fortsatte jag att läsa till sidan 63, och läste därefter bokens avslutande kapitel ("Vad ska vi göra?"). Och nu tar jag mig rätten att fortsätta hävda, att Kornhall är en utopiker. Det som kännetecknar utopiker är deras goda vilja, deras iver och rättframhet. De ser orättvisorna, förfäras och känner dem in i märgen. De är beredda att väcka debatt, ta strid, sitta i ändlösa möten med de ansvariga. Men deras problemformulering kommer omisskännligen att se utopikerna gå med tiggarmössan i hand till de besuttna och makthavarna i samhället, och vädja om förståelse och be om rättvisa.

Det är i denna kontext som Kornhalls bok måste läsas. Han är hopplöst avfjärmad från den nyliberala ideologi, som suc... Läs hela recensionen

0 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej