Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kerstin Thorvall : uppror i skärt och svart
Betyg & recensioner för

Kerstin Thorvall : uppror i skärt och svart (Inbunden)

Kundbetyg 4

(4 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Noggrant skriven. Intressant person att skriva om....

lena ernst lagergren, 11 november 2013

Noggrant skriven. Intressant person att skriva om. Intressanta genusdiskussioner som kunde ha utvecklats ytterligare. Kan inte låta bli att undra över hur hennes barn mår men förstår att de inte ville lämna ut sig. Får väl gå vidare och läsa Hans Falks Uppväxt.
Tänker en intressant sak om Kerstins mamma som hade så många brister. Hon söttade ändå Kerstin i att bli modetecknerska. Teckning är ju traditionellt ett konstnärligt yrke och kan betraktas som "inget riktigt jobb". Det tycker jag var ett plus för Kerstins mamma.
Det är så intressant med Kerstin Thorvall för hon är jämngammal med min egen mamma.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett uppror att fascineras av

Christina Kellberg, 17 maj 2015

Med stigande ålder blir jag alltmer fascinerad av människan bakom det kända namnet. Kerstin Thorvall har alltid varit en person som förbryllat och fascinerat mig och Beata Arnborg ger i sin biografi pusselbitar som skapar en helare bild av Thorvall. Ett fascinerande öde, sorgligt, spännande och inspirerande, att hon som kvinna vågade trotsa konventioner och förväntningar. Och det sorgliga, hur hon sårade människor, ställde till det och periodvis övergav sina barn. Jag fick så många saker att fundera över när jag läste den här biografin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I högsta grad läsvärd!

Görel Näslund, 15 maj 2015

Kerstin Thorvall var en högt begåvad kvinna som kunde både skriva och illustrera. Beata Arnborg beskriver hennes långt ifrån lätta liv och fångar det komplicerade och motsägelsefulla i hennes personlighet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej