Du är här: Start / Betyg & recensioner / Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

Efter att ha gjort Elaine Arons test fick jag...

felicia45 (Lund), 10 oktober 2013

Efter att ha gjort Elaine Arons test fick jag bekräftelse på det jag alltid vetat och det andra har sagt om mig, dvs att jag är väldigt känslig. En klar HSP:erska. Dock en introvert sådan. Därför hade jag höga förväntningar på "Drunkna inte i dina känslor"...förväntningar som dock har grusats. Men jag har mig själv att skylla eftersom jag inte provläste boken innan jag köpte den.

För det första: Hägglund-Dahlin har förmodligen skrivit en bok för extroverta personer ...jag känner inte igen mig det minsta i detta att vara i initiativrik, entreprenörs- och utforskaraktig.

För det andra: När jag läser boken får jag en känsla av att läsa en veckotidning för kvinnor som är intresserade av personlig utveckling. Språket, stilen,...lite av "vi som vill och känner så mycket men är , ack, så hudlösa". Ack. För egen del har jag svårt för det.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tyvärr..

Maria, 2 oktober 2012

Jag är HSP: känslig, introvert och väldigt emotionell. Jag känner igen mig en del i boken men en hel del ser jag ut som ett frågetecken när jag läser. Författarna kallar HSP-människor för "StarkSköringar" och skriver i termer om att HSP-människor är ibland starka, extroverta, utåtriktade och utåtriktade och ibland introverta och känsliga. Jag är aldrig drivande, engagerande eller utåtriktad. Men fokus ligger på dem som är så. Man skriver också om "typiska situationer för en HSP-människa" som jag själv uppfattar som en klassisk extrovert och utåtriktad person.

Boken är väldigt pratig och den fungerar bra för ovana läsare. Det känns mer som att läsa någons blogg för den går inte på djupet och man får inte några direkt djupgående, konkreta tips på hur man kan göra.

En bra och enkel nybörjarbok för den som är känslig lite ibland. Boken får en tvåa för de få stunder när jag faktiskt kan känna igen mig, trots dem är få.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjälp till självhjälp.

Susanne1954, 23 januari 2017

En riktigt bra och bok som på ett enkelt och lättfattligt sätt beskriver ämnet. Författarna ger riktigt bra förslag till hur man kan leva med och hantera sin energikänslighet. Det märks att boken är skriven av människor med egen erfarenhet vilket gör den trovärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok

Inga, 19 april 2016

Jag tycker att det är en bra bok, känner mycket igen mig själv och får många "så är det " upplevelser.
Väldigt lättläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg på Drukna inte i dina känslor

Anna Strid, 13 november 2014

Boken har hjälpt mig att förstå mig själv den är oxå lätt läst och man får många aha upplevser. Det kommer nog bli en bok man går tillbaka i och läser när något händer i livit en liten hjälp reda i olka problem

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket tänkvärd bok!

Kicki, 3 april 2014

Hjälpte min tonårsdotter mycket, hon kände igen sig och fick lite nycklar som hjälpte henne att ta sig igenom vardagen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag blev uppriktigt häpen över att dessa två damer...

Sandra Nordlund, 10 september 2013

Jag blev uppriktigt häpen över att dessa två damer till och med använde samma vokabulär som jag själv för att beskriva sitt "mående". Det som gör att boken inte får fulla fem stjärnor är att jag inte riktigt tycker att den lever upp till sin undertitel...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det känns som om varenda ord handlar om mig och...

Frida, 13 augusti 2013

Det känns som om varenda ord handlar om mig och äntligen förstår jag varför jag är som jag är, varför jag reagerar som jag gör i vissa situationer och så vidare. Och jag förstår att det är inget fel på mig, jag är inte sjuk, jag blir bara lite överbelastad ibland. Och det är inget konstigt och jag är inte ensam om det. Tänk vad mycket lättare livet har blivit efter att jag läst den här boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken beskriver personligheter som "tokiga chefer"...

BanAnna, 17 juni 2013

Boken beskriver personligheter som "tokiga chefer" borde känna känna till. Vissa personer är ju känslomänniskor ut i "fingerspetsarna" och ska behandlas med respekt, liksom alla andra. Man är inte sämre eller svagare för att man reagerar med t.ex. gråt, vid olika maktbetéenden som "hårdare människor" använder (många gånger utan anledning).

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej