Du är här: Start / Betyg & recensioner / Drunkna inte i dina känslor : en överlevnadsbok för sensitivt begåvade

Inte bra...

Jimmy, 21 april 2018

Boken är full av taffliga generaliseringar och vissa värde-ord som tydligt avslöjar författarna som privilegierade framgångsrika svenska äldre kvinnor. De vill väl, och de vill tro att de får med "alla" HSP, med exempel om "unga chefen Johan", men HSP behandlas lekmannamässigt på en låg nivå och "vetenskap" används när det passar, skjuts högt och lågt med, och ingen större självdistans eller förståelse för sin egen position i skrivandet.

Med det sagt, tillhör du inte den gruppen (framgångsrik svensk kvinna), kommer du få svårt att ta till dig bokens innehåll. Tyvärr, om du är HSP, så kommer du vilja tolka, översätta "120 års livserfarenhet", så att du själv kan förstå den.

Det är inte meningen. Hitta andra böcker istället. Gå till ursprungspersonen istället. Aron, E. Hon är dessutom forskare och betydligt mer vetenskaplig. Är du man och har HSP, skulle jag rekommendera författaren Zeff.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen har jag hittat mig

Emma Berntsson, 15 januari 2016

Äntligen har jag hittat en beskrivning av mig själv, varför jag känner så starkt som jag känner, och reagerar som jag gör. Denna boken har varit till stor stor nytta för mig!

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläste

Siri, 3 januari 2017

Jag sträckläste boken. Den är lättläst, tydlig och informativ. Den är också fin och snäll gentemot läsaren. Jag tror att boken är en sådan som man kan behöva läsa om efter något år för att påminna sig själv om de olika knep som boken lär ut. Jag har rekommenderat boken till flera vänner.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok

Ola Lassesson, 24 november 2015

Mycket bra läsvärd bok som beskriver hur känsliga människor beteer sig man känner igen sig mycket i boken rekomenderas varmt !

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas gärna!

Mahsa Noroozi (Järfälla), 19 september 2015

En underbar bok! Jag kännde igen mig när jag läsde boken och fick lära känna mig bättre och fick svar på flera av mina frågor.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok med hög igenkänningsfaktor

Charlotte Åkesson, 28 maj 2015

Jättebra bok! Härligt att få veta att det finns fler där ute som är som en själv. Att det inte är man själv som är konstig utan bara extra känsliga. Rekommenderas varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok!

Maria Rydén, 8 april 2015

När jag läste boken kände jag igen mig, så skönt att få svar på varför man är och känner som man gör!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hög igenkännandefaktor

Angelica, 11 mars 2015

Lättförståelig och väldigt igenkännande för oss "överkänsliga". Kändes som att läsa om mig själv och mitt liv. Ingen bok byggd på forskning, vilket författarna skriver flera ggr, men skriven efter studier och intervjuer.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Självupplevt

Pettersson Izabella, 27 januari 2015

Bra, lätt begripligt skrivet. Många "aha"-upplevelser. Rekommenderar för alla som inte vill "drunkna" i sina känslor:-) Fick mer förståelse för mina tankar och känslor.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej