Du är här: Start / Betyg & recensioner / Nordkorea : nio år på flykt från helvetet
Betyg & recensioner för

Nordkorea : nio år på flykt från helvetet (Pocket)

Kundbetyg 4

(58 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Nordkorea - helvetet på Jorden

Strulputte, 7 april 2017

Den 9-åriga Eunsun Kim, med syskon och Mor, kämpar för överlevnad. Varje morgon inleds, på fastande mage, genom att bryta grenar och kvistar och sälja dem som bränsle för få ihop pengar att köpa mat för, alltmedan Ledaren frossar o mat och kläder, samt skjuter provrobotar över Japanska sjön.
Familjen bestämmer sig för att fly från helvetet - en flykt som kostar dem livet om gränsvakterna får tag på dem. Under 9 långa år kämpar de, via Kina och Mongoliet, innan de når friheten i Sydkorea, där Eunsun, som 25-åring, dricker mjölk för första gången i sitt liv.
De har nu fått giltiga pass och kan känna frihetens känsla - efter 9 år på flykt - tänk dig!
En hemsk sannskildring. Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En viktig bok!

Eva Agneta Österlund, 8 mars 2016

Eunsun Kim vill ge röst åt sitt folk i Nordkorea och ge oss inblick i det svåra livet i landet, men också en berättelse om vänskap och kärlek mellan människorna där som hon saknar nu i sitt nya hemland Sydkorea. Hon tror och hoppas att det inte dröjer länge innan landet måste kapitulera inför omvärlden. En bok att använda för att sprida Nordkoreas folks förtryck och utsatthet och också "Ett rop på hjälp". Mycket läsvärd!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Enastående kamp för sitt liv......

Vedhuggarn, 14 oktober 2015

Det boken beskriver är ett rent helvete! Ett helvete för författaren som upplevt allt som skrivs. Ett helvete för de medborgare som tvingas leva under sådana förhållanden som beskrivs. Både då och nu! Men det görs inget åt det! Den fanatiska nordkoreanska regeringen håller folket i schack! Jag lider med dessa människor som finns i Nordkorea och förstår nu hur fruktansvärt bra man själv har det. Hoppas boken kan ge inspiration till att göra något, vad som helst, till att få slut på denna människoförnedring som beskrivs så gripande och medkännande i boken! Läs den! Gör det!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nordkorea - alltid intressant

Ulla Marianne Barvefjord, 8 oktober 2019

Livet i Nordkorea och flykten därifrån verkar vara ett vinnande koncept. Nu har jag läst flera böcker om detta - alltid lika intressant och skrämmande. Innan jag började läsa, fastnade jag vid bilden på omslaget. Det är något väldigt speciellt med den lilla flickans utseende. Man kan lägga så många tolkningar i den bilden. Jag vill så gärna att det ska vara en bild av författaren Eunsun Kim och inte bara en genrebild. Då måste hennes mamma ha prioriterat fotoalbumen när hon plockade ihop saker inför flykten med sina två flickor och det tror jag inte att hon gjorde. Många sådana tankar kommer hela tiden...

Boken heter "nio år på flykt från helvetet" och handlar därför mest om livet utanför Nordkorea - livet i Kina dit Eusun, hennes mamma och syster flydde 1998 och blev kvar i nio år. Om helvetet var Nordkorea, så var Kina inte mycket bättre med utbredd människohandel och en kvinnosyn som är helt obegriplig. Eunsun Kim har skr... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En utmärkt bok

Inga-Lill Öhman, 28 mars 2018

Omskakande bok, bra skriven, nyttigt att få veta hur det är i Nordkorea.
Man vill veta mer och känner för landets invånare som lever isolerade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Berörande men inte trovärdigt

L, 18 september 2017

Boken beskriver ett livsöde som i sig är mycket berörande men berättelsen haltar och känns i vissa stycken inte trovärdig trots att den ger sig ut för att vara självupplevd. Boken är illa översatt till svenska och korrekturläsningen är slarvig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande

Christina Sandberg, 17 juni 2017

Sorgligt och gripande livsöde. Blev helt tagen av berättelse. Omöjligt att förstå att människor kan ha det så på samma planet som jag bor. Och i samma tidsålder. Hjärtskärande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En historia alla bör höra

M , 28 augusti 2016

Att få höra om flickans upplevelser av landet Nordkorea, från älskan till fruktan, tar med en till en verklighet som är svår att förstå finns i verkligheten. Just nu. Det är som att läsa en dystopi. Med skillnaden att det inte är påhittat.
Att språket inte är det allra bästa spelar ingen roll eftersom det är berättat från en ung flicka. Då blir det på sitt sätt perfekt ändå. Alla bör få höra denna historia. Få veta om läget och hur livet kan se ut, inte bara i Nordkorea utan även som nordkoreansk flykting i Kina. Något som kan tyckas låta som ett bättre alternativ men som är icke desto mindre gripande att få höra om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande

Mikaela , 4 juni 2016

En gripande bok om en flickas flykt från förtryck och hungersnöd i ett diktatoriskt Nordkorea, ett öde som har drabbat ofantligt många människor men som tyvärr glöms bort i väst. Eunsun Kim fick åtminstone upp mina ögon för detta grymma öde i en bra skildring som är så lätt men samtidigt svår att ta till sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En ung Koreansk flickas flykt från Nordkorea.

Ove Bertil Edlund, 12 januari 2016

Denna bok är av samma vikt att läsa som den andra boken om flickan som flytt från Nordkorea! det är skrämmande hur de regerande i Nordkorea kan vara så korrupta och maktgalna. Man blir djupt berörd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej