Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bakom varje fönster bor ett hjärta
Betyg & recensioner för

Bakom varje fönster bor ett hjärta (Inbunden)

Kundbetyg 5

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Som ett knytnävsslag i magen

Carina Fjällborg, 1 maj 2017

'Bakom varje fönster bor ett hjärta' är som ett knytnävsslag i magen. Det är en angelägen bok som borde läsas av alla som arbetar med integration, i undervisning, inom sjukvård och sist men inte minst av politiker. Boken ger en inblick i hur det är att leva i en heders- och klankultur, något som är viktigt att förstå när man arbetar med integration. För oss som lever i ett sekulariserat samhälle där individen tar ansvar för sitt eget liv är det svårt, nästa omöjligt att förstå hur viktig klanen är och hur dess vilja går före individens i allt. Boken ger en inblick i hur individens levnadssätt i allt påverkas av klanen och hur hedersbegreppet håller kvinnor i ett järngrepp. För en lyckad integration är det av största vikt att ha kunskap om detta. Det får man genom att läsa Soheila Fors utomordentligt välskrivna och ibland poetiskt formulerade bok, som ger röst åt några av de kvinnor (och män) som hon mött genom sitt arbete mot heders... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sverige 2017?

lena göransson, 18 april 2017

Har tidigare arbetat md våldsutsatta kvinnor och vet därför att bokens olika berättelser speglar verkligheten. En synnerligen angelägen bok som skall läsas av både män och kvinnor. Ju yngre ju bättre!
Lämplig för studiecirklar och bokklubbar. Varför nte som diskusionsunderlag nom familjen.
Tror inte att någon läsare förblir oberörd. Risken är att man inte tror att den speglar sanningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig kunskap

Gabriella Erixon, 3 mars 2017

Sträckläste boken! Jobbar själv med socialt arbete och berättelserna ger en inblick i vad som pågår i det parallellsamhälle som växer fram i vårt land, med egna lagar och regler och sedvänjor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ingen sträckläsningsbok

Cilla, 3 januari 2017

Starka personporträtt som berör och ger inblick, varvade med korta informativa faktatexter om olika aspekter av flickors och kvinnors situation.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej