Du är här: Start / Betyg & recensioner / Som skuggan följer ljuset
Betyg & recensioner för

Som skuggan följer ljuset (Inbunden)

Kundbetyg 4

(12 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En viktig bit arbetarhistoria!

Boktanten, 10 februari 2021

Jag vill helst läsa en bokserie i ordning, tror man får mer behållning av böckerna då. I detta fallet finns inte tiden, det här är den sjunde boken om Bricken. Kanhända är det därför som boken inte griper tag om mig, inte får mig att fastna som många andra böcker får.

Intrigen är bra, det är en viktig och intressant bit av det svenska samhället, om arbetarrörelsen och kämpandet av rätten till bra anställningsvillkor. Jag gillar att det är mycket fokus på det kvinnliga perspektivet, det behövs fler böcker om det. Ofta skrivs det mest utifrån männen.

Det märks att Vibeke Olsson har gjort ett ordentligt arbete med research, en del av de händelser hon nämner har hänt på riktigt och hon lyckas förmedla såväl känslor som miljöer på ett enastående sätt. hon skriver med väldig inlevelse och bitvis blir det nästan lite poetiskt. Tyvärr upplever jag det som lite jobbigt med alla upprepningar, samma meningar återkommer många g... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Julia, 6 januari 2021

Har läst alla Brickenböckerna. Den här är inte den bästa, men det är fint att få veta mer om Bricken och läsa om hur Sverige utvecklas. Brickenböckerna har lärt mig massor om svensk arbetarhistoria ur ett kvinnligt perspektiv, så gör även denna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

intressant berättelse

@bettan_bokprataren (Örebro), 25 december 2020

En intressant berättelse ur många aspekter, en bit svensk historia som är skriven på ett fantastiskt sätt med bra miljöbeskrivningar ett bra språk och personbeskrivningar som är oerhört levande och då särskilt fokuset på kvinnornas öde i Sverige på den tiden.

Jag tror att jag förmodligen hade gillat den här berättelsen om Bricken om jag läst de sex böckerna som är innan. Jag hade lite svårt att komma in i den och hittade inte rätt feeling. Det berodde definitivt inte på boken och bokens innehåll. Jag kommer garanterat att läsa de tidigar för jag gillade verkligen Vibekes sätt att skildra och beskriva.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnors arbete under 1900-talet var viktigt.

Karl-Erik Eriksson, 16 december 2020

Bra beskrivning av kvinnors situation i industrisamhällets början.
Behövs för balansens skull mellan könen.
Kvinnors arbete har varit mycket underskattad.
Viktigt att historia blir allsidigt beskriven.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej