Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kärlek, vänskap, hat
Betyg & recensioner för

Kärlek, vänskap, hat (Pocket)

Kundbetyg 4

(135 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Det här är berättelser som fastar. Otroligt välskrivet...

Marve, 8 juli 2013

Det här är berättelser som fastar. Otroligt välskrivet och genomtänkt. Kan behöva viss tid, att tänka efter och smälta och passar fint för kortare lässtunder och länge period.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett måste för litteraturintresserade! Munro målar i...

Sara Eriksson, 4 juni 2013

Ett måste för litteraturintresserade! Munro målar i sina korta texter bilder av människor som är så verkliga att läsaren sveps med i det underbara berättandet. Varje novell är en unik beskrivning av en människa i en unik livssituation, vissa mer vardagliga än andra. Varje person är detaljerat och vackert beskriven i all sin prakt och all sin vardaglighet till perfektion.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flera romaner i en

Krueger, 11 augusti 2010

En av de allra bästa novellsamlingar jag läst. Alice Munros noveller är mer som kompakta romaner- hon får mer sagt på 40 sidor än många andra.

Sällan har jag läst så bra karaktärer- Munro har en subtil skärpa i sina karaktärsteckningar som är en ren fröjd att läsa.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hm...

Kristina B, 27 maj 2014

Läste inte hela, boken var för grå i innehållet. De platser och händelser som finns kändes att där vill jag inte bo eller vara. Så trist är inte livet. Min tolkning.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härliga noveller

Kerstin Gunnarsson, 6 februari 2014

Jag läser inte noveller i vanliga fall för jag trodde att det bara skulle bli ytligt. Men alla novellerna har bra personbeskrivningar och en enkel handling som alltid har en poäng. Glatt överraskad. Ska läsa mer av Alice Munro.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Undrar om jag inte sett den sista novellen på TV?...

Ruth Rydberg, 16 januari 2014

Undrar om jag inte sett den sista novellen på TV? Kändes bekant. För övrigt var "Tröst" och "Nässlor" de jag tyckte bäst om.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Enligt tidigare recensioner är den säkert bra. Mitt...

Marianne Wallin, 27 december 2013

Enligt tidigare recensioner är den säkert bra. Mitt barnbarn, 10 år, fick den i julklapp och han verkade mer än nöjd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tyckte att boken var väldigt svårläst. Det var...

Eva Ljung, 28 november 2013

Jag tyckte att boken var väldigt svårläst. Det var inte indelat i kapitel som jag är van vid. Därför kändes det som att det var en enda stor textmassa att ta sig igenom. Men hon skriver väldigt detaljerat beskriver människorna väl. Tyvärr ingen bok för mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Är egentligen inte så förtjust i noveller. När man...

Gunnel Fallenius-Kellgren, 27 november 2013

Är egentligen inte så förtjust i noveller. När man just har kommit in i berättelserna o vill veta hur det går så poff är de slut.
Tycker kanske det är lite för enkelt för författaren att slippa undan hela historien, språket är däremot väldigt fint.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej