Du är här: Start / Betyg & recensioner / 5:2-dieten : friskare, smalare, längre liv med halvfasta

Jag är nu inne på min åttonde fastevecka, och har...

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 31 juli 2013

Jag är nu inne på min åttonde fastevecka, och har genomfört fjorton halvfastedagar nu. Och jag känner verkligen att det här är något för mig. Det fungerar jättebra, och jag mår alldeles utmärkt.

Så det var roligt att nu få läsa boken som 'alla pratar om'. Jag har väl läst det mesta i boken förr, på nätet, i bloggar, i Facebook-grupper, och i tidningar. Och jag har ju sett dokumentären 'Eat, Fast, and Live Longer' på SVT Play.

Till er som är nyfikna på 5:2-dieten så rekommenderar jag verkligen den här boken. Och även till er som redan har börjat med den.

9 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Såg vetenskapens värld om denna metod och började...

Ylva H B, 21 augusti 2013

Såg vetenskapens värld om denna metod och började dieten direkt efteråt! Den här boken förstärker det som togs upp i det programmet. Jag är en godisråtta och nu går jag ändå ner i vikt istället för att gå upp, trots att jag äter som vanligt de andra dagarna! Utesluter inget!

Det framkommer tydligt i boken att det är för oss som inte har så stor karaktär, men kan klara 2 skilda dagar i veckan med färre kalorier. Och vad man äter dessa två dagar bestämmer man helt själv!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst bok så man snabbt kan komma igång och testa...

Katt, 20 augusti 2013

Lättläst bok så man snabbt kan komma igång och testa dieten.
Du får kortfattat information om vad som sker i kroppen, hur du kan känna dig under och efter en halvfasta dag, får måltidsförslag samt kaloritabell.
Allt du behöver veta står här i boken!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket underhållande och lärorik bok, skriven av en...

Roland Larsson, 21 augusti 2013

En mycket underhållande och lärorik bok, skriven av en författare med kunskaper och självdistans.
Jag småskrattade många gånger samtidigt som aha-upplevelser dök upp

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Onödig bok om en väldigt enkel och bra diet

En_smal_sak, 14 april 2014

Jag köpte boken för att se om något nytt tillkommit efter att de gjorde TV-avsnittet om 5:2 dieten. Boken gav inget nytt. Den redogör ganska sakligt för hur man genomför 5:2 dieten, forskningen bakom och fällor, tips och trix. Sedan innehåller den några färdiga recept och en kaloritabell. Se istället TV-avsnittet på Youtube, skriv sedan ut en livsmedelstabell från Livsmedelsverket och sätt ihop dina måltider. Så gjorde jag för ett år sedan efter att ha sett tv-avsnittet om 5:2 dieten på Vetenskapens värld. 5:2 dieten ska vara enkel och äter man bara 600 kalorier så står man inte och lagar några mer avancerade maträtter. Det blir mer ett ägg till lunch och en sallad med rostbiff till middag. Med lite sunt förnuft så är det ganska lätt att genomföra två dagars fasta och förutse de fällor som finns.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blev rekommenderad att läsa just denna bok av en...

Ingrid , 9 december 2013

Blev rekommenderad att läsa just denna bok av en väninna. Så då köpte jag den. Mycket bra bok som är intressant, lättläst och med bra förklaringar. Bra upplägg på boken, också positivt med kaloritabellen. Bra med måltidsförslagen även en del färgfotobilder.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En lätt användlig diet som funkar! Enkla och smakrika...

Kirsten Olsson, 25 oktober 2013

En lätt användlig diet som funkar!
Enkla och smakrika recept som man inte tröttnar på.
Bra indelad med kalorieöversikt över många varor.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För pratig och blandar ihop kalorier/kcal

Anja Castensson, 23 juni 2014

Jag har inte läst hela boken, jag vill skumma den och snabbt hitta HUR man gör dieten. Någon sådan enkel sammanfattning är svårt att hitta. Det är mycket kringprat.

Slutligen hittar jag detta att man ska äta 500 kalorier per fastedag - men menar man 500 kilokalorier (kcal) eller kalorier (cal)? Jag kollade i engelska orginalet och kan avslöja att man den engelska upplagan är mer noggrann än översättaren varit - det är kcal man menar.

Boken går att använda, men kunde inte Mosley/ Spencer varit litet mer rakt på sak: Börjat med en sammanfattning istället för alla dessa pratiga kapitel? Och kunde inte den svenska översättaren tagit reda på vad kcal står för?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

5:2 DIETEN blev 6:1 till att börja med.

LMJ, 1 april 2014

Tycker att boken är lätt att ta till sig. Bra med alla måltidstipsen under "halvfastan". Perfekt att kunna tänka att jag kan äta 1/4 av en normalportion fastedagarna.
Negativt är att sidorna med bilderna på mat sitter inte fast ordentligt i den häftade boken.

Vi har börjat lite lätt kanske men det har passat som start. Vi halvfastar måndagar och äter mindre än vanligt på torsdagar (aldrig bröd då). Tänker sundare och äter mindre vanliga dagar än tidigare. Går neråt i vikt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej