Du är här: Start / Betyg & recensioner / Nordens flora
Betyg & recensioner för

Nordens flora (Inbunden)

Kundbetyg 5

(26 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En fantastisk bok - MED latinska namn!

Erica, 17 december 2018

Som inbiten innerstadsbo - 43 år i trakterna kring Mariatorget i Stockholm - så har trädgård inte varit aktuellt för min del. När jag för några år sedan flyttade till Roslagen så vaknade dock intresset - och då årets värme och torka innebar att jag inte har behövt klippa gräset sedan slutet av april, så dök det upp många spännande arter ur detta förtorkade; Naturen slår tillbaka, återkräver sin rätt, visar vad som "egentligen" skulle ha vuxit här ...
... och jag behövde en rejäl flora för att få rätsida på vad naturen försett mig med.

Att då hitta detta mastodontverk, som täcker in snudd på allt grönt vi kan hitta i de nordiska länderna, från minsta gräs till våra största träd - inklusive förrymda trädgårdsväxter, invasiva arter och liknande - var som en skänk från ovan. Och varenda en av Bo Mossbergs målningar är ju inget annat än mästerverk!

Jag har sett påståenden om att boken innehåller bara svenska namn, me... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En utmärkt "ge-bort-bok"

Lennart Elborgh (Huddinge), 3 oktober 2018

En fantastiskt fin bok. Har en tidigare utgåva men denna innehåller även många invasiva arter som är vanliga men inte funnits med tidigare. En utmärkt "ge-bort-bok" till ett överkomligt pris. Det enda som jag saknar är växternas latinska namn. Med även latinska namn skulle även mina icke nordiska vänner ha glädje av boken - själva beskrivningen kan ju översättas med exvis Google translate men det fungerar sällan med de svenska/nordiska växtnamnen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vackra bilder

Farmor, 16 juli 2018

Väldigt fin bok med mycket vackra bilder och beskrivande text. Jag kan verkligen rekommendera boken till alla generationer både vuxna som barn att läsa tillsammans.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej