Du är här: Start / Betyg & recensioner / Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat

Otroligt besviken, out of date

Leif Nilsson, 16 augusti 2016

Jag såg fram emot spännande läsning, men blev oerhört besviken. Boken är tunn i substans och innehåller väldigt mycket "luft". Därtill saluför man Livsmedelsverkets kostråd och WHO, kolhydratstinn low fat low protein diet. "Fakta" som bygger på samma felaktiga enkätundersökningar som den motbevisade fettskräcken och myten om mättat fetts farlighet. Denna gamla felaktiga kunskap saluförs med hjälp av den fd professorn Stig Bengmark som var aktiv för väldigt länge sedan då denna "kunskap" var allrådande.

Det svider att jag behöver betala för denna bok, en sak har de rätt i, antiinflamatoriska egenskaper hos gurkmejan mm, men det visste jag ju redan.

11 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rolig och bildande

Anna, 22 december 2017

En bra och rolig bok som ändå lyckas på ett pedagogiskt och lättbegripligt sätt lyfta allvarligheten i vårt osunda leverne. Skribenterna är varken dömande eller förefaller fullkomligt hjärntvättade som ibland råder hos folk som förespråkar en viss diet. Jag har studerat medicin i snart 3 år, och finner den ändå roande. Min sambo som inte har ett uns naturvetenskaplig bakgrund uppskattade den mycket väl då den framförallt vänder sig till den i ämnet icke belästa skaran. Skulle vilja ha lite fler recept bara men man kan inte få allt. De har ju trots allt släppt en mer renodlad kokbok också.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den!

Jessika R, 21 juli 2017

Jag lyssnade först på den, och blev därefter tvungen att köpa den. Den tar upp, i min mening, ett viktigt ämne, nämligen vikten av att äta bra mat och att mat påverkar hälsan.

Den är underhållande, lättläst/lättlyssnad och lättförståelig. Den är också välgrundad i forskning samt har några fantastiskt trevliga recept.

Jag kan hett rekommendera deras gurkmeja-shot som de tipsar om. Den är så god (faktiskt!) och nyttig! Jag fick mina gamla föräldrar att prova denna shot och nu efterfrågar min far den (vilket inte är vanligt) samt båda upplever känna viss skillnad efter att de börjat dricka den dagligen.

Jag helt enkelt älskar den här boken och har redan givit bort den till några vänner.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra tips som går att följa.

Mona Strandberg, 26 oktober 2017

Jag har bara läst till sidan 47- men jag har börjat äta vit-röd-grön kålsallad före varje mål och har blivit stabilare i magen.
Jag planerar att förändra min kost lite i taget, för min mage har mått jättedåligt trots att jag har tyckt att jag har ätit nyttig mat.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktigt och underbart roligt!

Erika Romero, 1 november 2016

Har följt bloggen ett år och lärt mig så mycket. Men framför allt har jag häpnat över den härligt spralliga tonen i texterna. De kan göra vilket ämne som helst intressant!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dålig faktakoll om svensk djurhållning!

Jessica Ekström, 7 oktober 2016

Tyvärr har författarna ingen som helst koll på hur svensk djurhållning bedrivs och blandar friskt ihop importerat kött med svenskt konventionellt kött... Kontroversiell fd kirurg som de benämner som sin husgud. Jag blev besviken då en bok från Bonnier Fakta borde vara mer fakta-kontrollerad!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk bok!

Franziska, 28 augusti 2016

Jag vill varmt rekommendera denna bok. Boken är lärorik, underhållande och helt enkelt fantastiskt. Jag läste boken under tre veckor och har parallellt ändrat min livsstil. Jag är mår riktigt bra både psykiskt och fysiskt, känner mig pigg och glad. Köp den, du kommer inte att ångra dig!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blev önskad julklapp

Elisabet Truuberg, 1 januari 2018

Blev önskad julklapp har inte läst boken än, mottagaren vill säkert läsa först. Har enbart bläddrat det jag såg var intressant.

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lärorik och intressant.....

Våge Svensson, 5 augusti 2016

Med stor förväntan grepp vi oss an boken Food Pharmacy.
Innehållet upplevs som mycket fakta inriktat och presenteras på ett intresse väckande sätt......
Det blev svårt att lägga boken åt sidan !

Med glädje kommer vi att rekommendera denna bok.

Margareta o Våge Svensson

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej