Du är här: Start / Betyg & recensioner / Food Pharmacy : kokboken
Betyg & recensioner för

Food Pharmacy : kokboken (Inbunden)

Kundbetyg 4

(155 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Oprofessionell och löjlig

Edvard, 22 oktober 2017

Jag hade mycket gärna läst en kokbok på lite mer akademisk nivå i stället för massa löjligt och barnsligt självgott babbel mellan recepten. Lyckades inte läsa mer än några kapitel förrän jag fick ge upp. Sällan man är med om författare som så förringar och fördummar sina läsare.

7 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oätligt

Maud J., 31 augusti 2017

Vem som helst kan ge ut kokbok med reklam i media. Förutom obegripligt fåniga kommentarer och bilder
provade jag ett recept med mycket gurkmeja i. Det var fullständigt vidrigt. Har man korrekturläst sina recept?

Allt hamnade soppåsen liksom kokboken.
Kolla recepten innan ni lägger ut pengar på detta.

10 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Överhypad

sara, 29 september 2017

Oj, vilken sönderhypad bok,.....Dessa damer har fått enorm uppmärksamhet, mådte ha fantastiska prmän... Blev väldigt besviken på kokboken... Guacamole , dadelbollar, chilisoppa..... helt vanliga recept som de bara gett nya namn på och FÅ recept, ca ett på tre sidor för att damerna gärna vill krydda med sina ,ibland väldigt överflödoga, kommentarer....
Trodde det skulle vara betydligt mer innovativt och spännande...Man köper väl inte en kokbok för att se på bilder, eller...?

6 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Medelmåttig

Metformintant, 11 oktober 2017

Bra recept och emellanåt bra text men alltför mycket trams och för många intetsägande bildsidor. Bättre utnyttjande av sidorna med fler recept och intressantare läsning hade tilltalat mig mer.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inspirerande

Villivonkansbooks, 2 oktober 2017

Food Pharmacy är en blogg om tarmfloror och antiinflammatorisk mat. Deras första bok Food Pharmacy: En berättelse om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat kom ut förra året och blev en stor succé. Denna är mer en ren kokbok i samma anda. Boken är lätt att hitta i, det finns ett tydligt register med b.l.a vardagsmat, istället för macka , fine dinning osv. I början berättar författarna lite kort om sin resa och sina tankar. Lite tips på hur vi ska använda boken, basvaror, tallriksmodellen och njutning finns också med. Boken är väldigt inspirerande, recepten är fräscha och lockar till att äta. Bilderna till recepten är rena, enkla och väldigt stilrena. De inbjuder också till att laga och äta. Hela idén i boken tycker jag är jättebra, även om det till en början är svårt att ändra allt helt, så kan man börja med någon liten grej varje dag. Byta ut eller lägga till för att föra in bättre vanor i familjen. En fin och inspirerande kokbok!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förlagsbok

Anna Karin Elisabeth Kring, 28 december 2017

En vad jag brukar kalla "Förlagsbok". Vilket innebär:
- Snygg layout
- Mycket bilder
- Tunnt unnehåll
- Dåligt med referenser
Detta är inte vad jag skulle kalla " kokbok" hadlar mer om hur man ska ersätta socker, godis med annat bättre. Vilket i och för sig är bra men känslan av att man rider på en trendvåg och att förlaget får lärtförtjänta pengar finns där. Jag är besviken.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt underbar!

Åsa, 31 augusti 2017

Precis som den förra boken är kokboken fantastiskt lärorik och inspirerande. De recept jag provat har varit väldigt goda! Jag älskar sättet den är skriven på.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Löjlig

Overhyped , 28 december 2017

Ju mer jag läser den här boken desto mer irriterad blir jag. Det finns en del bra recept och tanken bakom den är bra men den är så dåligt skriven.

Kriget mellan Luke Skywalker och Darth Vader i din tarm, varför inte bara skriva bra och dåliga bakterier?!?

Eller de små intetsägande och totalt meningslösa historierna mellan recepten, den med en trollstav, eller avocado rosen som inte ens liknar en ros (herregud, den rosen har ju varit så hypad och finns överallt, om man ska använda den kan man i alla fall försöka göra det korrekt) utan en hög skivad avocado på en tallrik.

Jag rekommenderar faktiskt inte boken, det finns andra böcker med bättre recept där författarna inte fått storhetsvansinne och tror de är roliga/unika/speciella eller vad de nu vill framföra med sin dåligt skrivna bok.

5 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besviken

Atback, 2 mars 2018

Gav bort boken, besviken på hur avancerat de gjort allt. Kändes omöjligt att ens påbörja. Lite allt eller inget känsla.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej