Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sin ensamma kropp
Betyg & recensioner för

Sin ensamma kropp (Pocket)

Kundbetyg 4

(11 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Med samma namn som författarinnan upplever jag en...

Med samma namn som författarinnan upplever jag en stark känsla för hennes böcker. Den senaste som jag nu läser, Sin ensamma kropp, är en fantastisk berättelse om hur en kvinna på 70+ får loov att känna och tänka.
Jag känner mig i mångt och mycket vara i samma situation, ensamstående i samma ålder.
En bok som jag rekommenderar varmt till alla i samma situation.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd!

Anna, 20 september 2009

Underbar roman om man uppskattar en handling som sker mer i det inre. Även om det till det yttre inte händer så mycket i romanen så sker det desto mer inne i huvudet på bokens jag (Maliss). Det handlar om skuld, skam och försoning i dialogerna hon för med sig själv när hon går tillbaka i sitt liv och söker förlåtelse, av sig själv i första hand. I denna process försöker Maliss lägga sitt förflutna bakom sig så hon kan gå vidare i livet, medan det ännu är något kvar.

Att mycket känns igen från bokserien om Nancy stör mig inte. Antagligen är mycket självupplevt och ur sitt eget liv och sina erfarenheter hämtar väl författare en hel del kan jag tänka mig.

Vid sidan om den psykologiska handlingen så får man, precis som i böckerna om Nancy, en inblick i hur kvinnorna hade det förr i tiden, dvs under vilka omständigheter ens egen mormor, mormors mor kanske levde under.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej