Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den perfekte vännen
Betyg & recensioner för

Den perfekte vännen (Pocket)

Kundbetyg 4

(24 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Blandade känslor

Bokslukare 50+, 23 maj 2016

Jag gillar noveller, eftersom det blir en snabb utveckling av händelseförlopp och (ibland) av karaktärerna. Ändå känns några avsnitt lite sega och långtråkiga. Jag tycker vissa av novellerna i "Den perfekte vännen" stannar kvar och jag funderar på dem länge efteråt. Andra kommer jag inte alls ihåg. Vissa karaktärer är lättare att ta till sig än andra, som rent av känns osympatiska. Men, jag vill inte ha boken oläst, utan kan snarare tänka mig att plocka fram den igen och läsa om vissa stycken. Jag skulle kunna rekommendera den här boken till vissa personer som man tror skulle uppskatta den, men inte till "vem som helst".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rolig och tänkvärd

Bokrec, 24 mars 2016

Novellerna är både roliga och tänkvärda och författaren skriver på ett sätt som gör det lätt att ryckas med i berättelsen. Klart läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skruvade historier med ahaupplevelser

Arne Edman, 22 februari 2016

Att läsa Jonas Karlsson är alltid roligt.
Språket flyter, jag blir med.
Jag vet aldrig vart det bär hän.
Ibland något riktigt skruvat men som ändå ger reflektioner
över livet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glatt överraskad

Karl Ljungblad, 7 september 2015

Författaren är ju en känd och faktiskt bra skådespelare. För mig var det då nära att tro att han skulle rida på sitt skådespelande för att sälja böcker. Men. Jonas Karlsson överraskar. Författarens främsta egenskap är det rika och nyanserade språket. Bokens olika berättelser spretar lite i kvalitet, men de har det goda språket gemensamt. Jag har nu beställt författarens övriga böcker. Karlsson har väckt min nyfikenhet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En samling pärlor

butomusu, 9 december 2014

En hel rad underfundiga, välskrivna och överaskande noveller. Hans bästa hittills, och en av de bättre novellsamlingar jag läst. Novellen "rummet" är i sig värt pengarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fascinerande noveller!

Henrik Lundin, 31 augusti 2010

Jonas Karlsson är duktig på att fånga obehagliga stämningar och beskriva mardrömslika situationer. Samtidigt är humorn ständigt närvarande. Alla novellerna är inte lika bra men de som är bra är väldigt bra. Den längsta novellen, "Rummet", kan bli en klassiker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Guldnoveller

Rebecca, 17 juli 2010

Jonas Karlsson är en man som man blir irriterad på. Han ser bra ut, han är en duktig skådespelare, han målar tavlor och nu skriver han också böcker. Det här är hans andra novellsamling och det är hans i min smak bästa bok. Han skriver små underhållande och märkliga historier som handlar mestadels om relationer. Noveller är perfekt avkoppling när man inte har lust att läsa i flera timmar i sträck. Nu väntar jag med spänning på en hel roman!

Läs också Jens Liljestrands Paris-Dakar eller Miranda Julys Ingen hör hemma här mer än du för fler förstklassiga novellsamlingar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej