Du är här: Start / Betyg & recensioner / Giganternas fall
Betyg & recensioner för

Giganternas fall (Pocket)

Kundbetyg 4

(153 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lärorik och kunskapsgivande

Jan Eriksson, 4 januari 2013

Bokens tema behöver jag inte nämna, utan skriver vad jag kände under läsningen. Kanske hjälper det någon inför ett köp.

Berättelserna, från de olika länderna, ger ett mycket trovärdigt intryck, och man lär sig massor. T ex förändrades min syn på Tysklands roll under 1:a världskriget helt. På den punkten har jag varit riktigt lurad.

Bokens upplägg är att man läser om t ex livet i Wales för att sedan förflyttas till annan plats med andra människoöden. Normalt tycker jag inte om detta sätt att föra handlingar framåt. Här fungerar det väldigt bra. T o m beteenden och människor jag aldrig skulle välja att läsa om blir intressanta och spännande. T ex vad bryr jag mig normalt om grevinnors garderob?

Jag rekommenderar mycket varmt denna bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande nutidshistoria

Lena, 22 oktober 2012

Spännande och fängslande om skilda världar under tiden före och under första världskriget. Ett rikt persongalleri där händelserna tar oss från väst till öst i Europa och över Atlanten till USA. Längtar efter fortsättningen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Första världskrigets fasor

Chrald, 9 november 2017

Mycket intressant och spännande i autentisk miljö. Borde bli ett filmepos! Ser fram emot de andra två böckerna som ligger och väntar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven men lättläst

bonadea, 1 oktober 2016

En helt underbar historisk roman som blandar fiktion med verkliga händelse. Att läsa Giganternas fall förflytas man till tiden innan Första Världs Kriget , får följa utvecklingen i alla inblandade länder, följa människoöden i alla samhälls klasser. Det är läsning när den är som bäst!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilma

Vilma, 26 september 2016

Jag älskar den här sortens böcker som tar oss tillbaka i världs historien och kommer att läsa klart hela triologin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven

CamillaW, 27 juli 2016

Blev lite skrämd i början av storleken på denna bok. Men den är otroligt välskriven och detaljerad utan att bli för tråkig. En bra mix av politik, krig, relationer, passion och drama. Intressanta karaktärer och spännande historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lärorikt

Balder (Sverige), 25 januari 2016

Follett benar ut komplexiteten bakom första världskriget på ett väldigt lärorikt sätt. I skolan fick man i princip lära sig om skottet i Sarajevo och sen var allt Tysklands fel, men här får man en bredare och betydligt mer nyanserad bild. Follett väver samman fiktiva personer med historiska händelser på alla samhällnivåer med stor närvaro och hög trovärdighet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändarpoesi!

Roy-Östen Torvald Höglander, 12 november 2015

Ken Föllett är som vanligt fängslande i sin berättarkonst.
En riktig bladvändare.
Imponerande att lyckas hålla intresset vid liv hela boken igenom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Giganternas fall

Alexandra Eriksson, 11 juni 2015

Den bästa bok jag läst! Ken Follet är bäst! Läs allt du bara kan komma över av den mannen. Bra språk, lättläst men inte barnsligt. Drama och spänning. Man får känslan att man kunde ha levt i den tid han skildrar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej