Du är här: Start / Betyg & recensioner / 3096 dagar
Betyg & recensioner för

3096 dagar (Pocket)

Kundbetyg 4

(69 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Enastående och gripande - 3,096 days

Jasmin, 22 januari 2012

Jag sträck-läste Natascha Kampusch bok "3,096 days". Ända sedan historien om den bortrövade flickan som lyckades rymma blev allmänt känd, har hennes liv fängslat mig. Att få läsa boken kändes faktiskt som ett privilegium eftersom att det är väldigt unikt att en person som Natascha låter resten av omvärlden ta del av det grymma liv hon blev utsatt för. Medan jag läste 3,096 days, och även nu i efterhand, kan jag inte sluta tänka på Natascha. Att hon lyckades rymma från mannen som stal hennes barndom, höll henne fånge i en källarcell, systematiskt kränkte och misshandlade henne under alla år - det visar vilken stark tjej Natascha var och är. Hela historien är ofattbar, och jag rekommenderar starkt att du läser den här boken, för den öppnar dörrar till en värld man inte anade fanns.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fy fan

Sarahsson, 4 april 2016

Läste den här boken för att få större inblick i fallet om Natascha Kampusch som var så stort i media när nyheten om hennes fångenskap uppdagades. Den här boken är Nataschas egen version av hennes år i fångenskap och hur hon till slut lyckades fly från sin kidnappare Wolfgang Priklopil. Att det hela utspelade sig några kilometer från hennes hem och att han planerat och byggt bunkern i flera år innan han genomförde kidnappningen av Natascha (som han en dag såg i en butik med sin mor) gör att det vrider sig i magen på mig. Att vi är så oskyddade från sadistiska psykopater blir läskigt påtagligt efter att ha läst detta.

Detta är bortom mänskligt och visst har man frågor efter att ha läst klart men jag tycker definitivt att boken gett en bra berättelse om helvetet hon levt i.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant och läsvärd. Dock har man lika många frågor...

Anna C, 13 maj 2013

Intressant och läsvärd. Dock har man lika många frågor efter att ha läst boken som man hade innan, men historien är ju inte helt okomplicerad. Tycker den är riktigt läsvärd och det var spännande att läsa om polisens arbete.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är helt fantastisk och får en att verkligen...

Helena, 13 maj 2013

Boken är helt fantastisk och får en att verkligen värdesätta livet. Fascinerande hur mogen hon verkar vara, i synnerhet när hon pratar om gärningsmannen och hur hon ändå kan tycka synd om honom trots allt han gjort henne. Ändå så skriver hon om vad som ligger bakom att han betedde sig som hand gjorde och att han var en väldigt trasig människa.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gullinina tycker till...

Gullinina, 12 januari 2012

Man lär känna henne i början av boken som person och tankar hon hade redan på dagis. Vilken är lite svårt att förstå hur hon idag kan formulera dessa tankar så exakt.

Efter hon blivit bortrövad till sitt hemska lilla källarutrymme blir det också svårt att förstå hur hon har det, Natascha försöker i boken att ge läsaren en bild och chans att uppfatta hur hon hade det men det är riktigt svårt i många lägen att som läsare göra det.

Hennes tankar och hennes relation till förövaren är väldigt svårt att begripa. Vilken i sig kanske är ganska självklart då man aldrig varit i samma situation, men i många "sanna berättelser" brukar jag kunna hänga med och känna med huvudpersonen.
Som när barn far illa, jag har aldrig varit med om det själv men jag kan må dåligt och känna med dessa personer då jag läser deras böcker, men jag kände det inte lika lätt i den här boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skrämmande skildring

Kim M. Kimselius, 31 december 2016

Det här är en skrämmande skildring av hur ett barn trotsar sin rädsla och får betala konsekvenserna av det i åtta år. Natascha vet mycket väl att man ska akta sig för främmande män och bilar. Om man blir misstänksam ska man gå över till andra sidan gatan. En dag blir det verklighet. En stor bil, och en främmande man, står utefter hennes väg till skolan. Instinkten säger åt henne att gå över till andra sidan, men hon repar mod och fortsätter rakt fram...

Att behålla modet och förnuftet efter allt det Natascha får gå igenom beundrar jag henne för. Att hon dessutom orkar skriva om det är en bedrift.

I boken kryper man innanför skinnet på Natascha och få ta del av hennes tankar och livet som det utspelar sig efter att hon trotsat rädslan.

Hon berättar sakligt om allt som sker, utan att be om medömkan. Hon vill bara berätta för att andra ska försöka undvika det hon har varit med om.

Jag kunde inte lägga... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk, "fängslande" bok!

Ulla, 17 maj 2015

Boken beskriver enormt inlevelsefullt hur en jej blir infångad och hållen som slav och fånge i en källare i nästan 10 år av en sinnesjuk man som är besatt av att kontrollera och dominera. Hon försöker trots vidriga levnadsvillkor överleva och att inte bli galen. Inom henne lever hoppet om att en dag kunna fly och bli fri igen. Fångas hon in när hon försöker fly kommer hon att dö, det vet hon.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svårt att börja läsa, lätt att sluta. Vissa kapitel...

Kristina , 21 januari 2014

Svårt att börja läsa, lätt att sluta. Vissa kapitel var lätt att komma igenom medan vissa kapitel bestod bara av en massa ord utan direkt handling.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket gripande berättelse, som är väldigt jobbig...

Hervor Gustafsson, 3 september 2013

En mycket gripande berättelse, som är väldigt jobbig att läsa. Ingen människa ska behöva utstå det denna unga flicka har behövt vara med om. Att läsa om Nataschas oerhörda styrka och överlevnadsvilja under alla de svåra åren är en oförglömlig upplevelse. Det finns hopp för henne och hennes möjligheter att se framtiden an med förväntningar på livet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intelligent bladvändare

Bianca, 18 januari 2012

En minst sagt omskakande bok. Det är mycket gripande att följa hur Natascha Kampusch som överlevnadsstrategi lyckas föra en inre dialog med ett fiktivt äldre jag, vilket gör det möjligt för henne att uthärda det egentligen outhärdliga. Hon låter läsaren stegvis förstå vidden av de grova kränkningar hon blev utsatt för under fångenskapen, men behåller hela tiden en enastående förmåga att skildra både förövaren och sin inlåsta tillvaro nyanserat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej