Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz
Betyg & recensioner för

Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz (Pocket)

Kundbetyg 4

(138 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bok att rekommendera. Göran Rosenberg beskriver...

Per-Olof Gösta Bengtsson, 23 augusti 2013

En bok att rekommendera.
Göran Rosenberg beskriver sin fars färd från Auschwitz 1944 till hans slutdestination (som råkar bli) i Södertälje. Det är inte den fysiska färden, som är huvudsaken i boken, även om den är intressant, utan den mentala färden.
Författaren har gjort ett fantastiskt researcharbete. Hans far är fint och kärleksfullt beskriven.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hade höga förväntningar på boken då den hade fått så...

Christina Berglund, 14 september 2013

Hade höga förväntningar på boken då den hade fått så fina recensioner. Tyvärr blev boken en besvikelse. Upprepningar av innehållet. Svårt att hänga med i texten. Jag fick verkligen pressa mig för att ta mig igenom boken. Även om ämnet var angeläget att få berättat så blev boken inte bra.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annorlunda

Malin Sandström, 19 november 2014

En annorlunda skildring av förintelsen mot vad jag läst förut av andra överlevare, följa livet för förintelsens offer ur ett barns ögon. Mycket mycket läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktigt tidsdokument

Annika Helena Persson, 8 oktober 2014

Folkbildande som är så viktigt i vår tid! Göran Rosenberg har tagit reda på fakta som ingen annan och delger dessa på ett iskallt, dock inte okänsligt sätt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Under förväntan

Bokslukerska, 3 september 2014

Bra, men kanske lite svårläst, hoppade väldigt fram och tillbaka i tiden tycker jag. Hade nog väntat mig att den skulle vara bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok du sent glömmer

Jag kunde inte släppa boken. Dokumentär romaner är gripande och detta fängslande och tuffa ämne, andra världskriget är absolut inget undantag.

Göran Rosengren är en duktig författare som med en djup känsla , värme och innerlighet lyfter läsaren till oanade höjder. Han värderar inte i sitt författarskap och det medför att man blir mer och mer intresserad av boken. Människan är liten på jorden och borde förstå hur man på bästa sätt förvaltar vårt liv som man har fått till skänks...

Kampen mellan det onda och det goda kommer alltid att finnas och människan bör vara medveten om detta...

Tack Göran för ditt författarskap..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Siffror som skrämmer

Bokläsarn (Luleå), 13 april 2014

Rosenberg ger en kuslig inblick i hur många som mördades under andra världskriget. Siffror blir till människor och det gör att man som läsare får ännu en påminnelse om det förfärliga.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett kort uppehåll....

Holk, 4 april 2014

Mycket informativ och bra bok. Gav mycket nytt, sådant jag inte kände till förut också hur judar behandlades i Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rörande och lärande! Personlig och allmän. Genom att...

Kerstin Olofsson, 9 december 2013

Rörande och lärande! Personlig och allmän. Genom att författaren så noggrannt redovisat fakta och inte bara statistik blir det oerhörda verkligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej