Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vägen mot Bålberget
Betyg & recensioner för

Vägen mot Bålberget (Pocket)

Kundbetyg 4

(50 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Riktigt riktigt bra!

Josskito, 5 september 2014

Författaren har gjort ett fantastiskt förarbete, både historiskt och språkmässigt. De fyra delarna som delar in boken har alla olika språk och perspektiv. Jag tyckte väldigt mycket om historien och karaktärerna, det här är en bok som stannar kvar i ens tankar när man har läst klart. Therése Söderlind lyckas med en närvaro hos läsaren som är beundransvärd. Jag hade hört väldigt mycket bra om Bålberget innan jag läste den; ibland blir jag tveksam när något blir så hypat, och den här boken är värd alla lovord den har fått.
Jag rekommenderar verkligen boken. Hos mig har den helt klart skapat ett intresse för det historiska levernet som innan inte fanns. Allt som har hänt oss har en historia, vi är vår familjehistora samtidigt som vi känner till väldigt lite av den, och hur våra förfäder har påverkats genom tidernas samhälle. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svårt skriven

Sophia San Martin, 7 juli 2014

Det verkade vara en spännande historia tyckte jag när jag läste baksidan men tyvärr tycker jag den var konstigt skriven och kom inte igenom boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tyvärr för lång

Helen, 21 mars 2014

Berättelsen är delvis siännande men den är för lång och svamlig, Var intresesserad av det historiska perspektivet som beskrivs periodvis väldigt bra i romanen. Men det är många persone roch jag tycker inte Therese Söderlind lyckas knyta ihop säcken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den här boken berörde mej djupt på samma sätt som den...

Superwoman, 13 januari 2014

Den här boken berörde mej djupt på samma sätt som den tidigare boken "Norrlands svårmod". Jag kan inte riktigt sätta finget på vad det är som gör boken så bra, men det har att göra med att Therèse Söderlind kan beskriva hur människorna i boken tänker på ett mycket realistiskt sätt. Hur man inte pratar om vissa saker och hur man pratar runt saker utan att direkt beröra. Med "Vägen till Bålberget" har författaren också visat att det inte är någon större skillnad på oss människor nu och då, känslorna och sättet att hantera vår verklighet på. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är uppdelad i 4 avdelningar, två avdelningar...

kivi, 1 januari 2014

Boken är uppdelad i 4 avdelningar, två avdelningar utspelar sig i nutid två på 1600-talet under häxprocesserna. Nutidsdelarna är platta, ointressanta, skulle saklöst kunna strykas ned till några få sidor.De hör endast lösligt ihop med de bättre gestaltade 1600-tals-delarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För mig var den en stor läsupplevelse! Välskriven och...

Catharina, 16 december 2013

För mig var den en stor läsupplevelse! Välskriven och fängslande. Den säger mycket om hur människor levde och tänkte på 1600-talet i Sverige och om vilken uppfattning dom hade om världen och sina medmänniskor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sammantaget var det en bra bok. Dock var den lite...

Maja, 15 december 2013

Sammantaget var det en bra bok. Dock var den lite rörig med olika berättare men så fort det handlade om det som hänt tidigare var den mycket bra. Den ger en inblick i förhållandena under den tiden och hur rättslösa och utsatta kvinnorna var. Stråket av kärlek mellan några av huvudpersonerna kändes väldigt sant.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande och välskrivet. Tycker mycket om...

Lena Sofie Hellstrand, 3 december 2013

Fängslande och välskrivet. Tycker mycket om författarens språk och förmåga att skildra olika typer av människor i olika tidsepoker. Framförallt fantastiska kvinnoskildringar. Det bästa jag läst på länge!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej