Du är här: Start / Betyg & recensioner / Med sina läppars svalka
Betyg & recensioner för

Med sina läppars svalka (Pocket)

Kundbetyg 4

(39 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En typisk Kallifatides

Ingrid Nettervik, 29 mars 2016

En fängslande berättelse om kärlek med historisk förankring såväl i krigets Grekland som i det Sverige många greker invandrade till. Fascinerande historia också om hur grekerna invandrade till Australien. Man får en inblick i hur man där hanterade invandrare på 1940-talet och hur väl en del av dem kunde etablera sig. Kallifatides skriver som alltid på god svenska av hög litterär kvalitet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok

Peter Lennart Wall, 17 februari 2016

Tyckte att boken var bra, helt klart läsvärd. Men den berör mig inte, något saknas. Har svårt att sätta fingret på vad jag saknar, kan vara att personerna inte blir "riktiga människor" utan mer ytliga bekantar som jag inte får några djupare känslor för. Men klart läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Catherina, 2 oktober 2015

Att läsa den är en ren njutning, är man dessutom intresserad av Greklands moderna historia lär man sig något och förstår mer!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla borde läsa denna bok!

Ami, 27 september 2015

När jag läser Med sina läppars svalka kastas jag mellan skratt och gråt! Jag lär mig om Greklands efterkrigshistoria, njuter av kärleksscenerna, förfäras av människors grymhet, skrattar åt dråpliga scener och mustigt språk och följer Elenas kamp för ett bättre liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den!

Lasse Sten, 22 september 2015

Spännande välskriven berättelse. Greklands historia speglad genom en kvinnas liv. Att tvingas ge upp sitt land för att emigrera: många grekers öde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Engagerande och lärorik. Läs den!

Sufe, 4 september 2015

En fantastisk bok! Ett fantastiskt människoöde! Högaktuell i dessa tider av massflykt.
Förutom att engagerande skildra några människoöden ger boken också en djupare inblick i Greklands närhistoria. Boken påminner oss återigen om att flyktingar inte är en luddig enhetlig massa utan består av mängder av individer, som var och en genomlevt omständigheter som vi har svårt att ens föreställa oss. Människor med drivkrafter/resurser som alltför sällan tas tillvara när de kommer hit. Kallifatides skriver som alltid fantastiskt engagerande. Läs boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vacker text, smakar på orden

Merike Majwell, 25 augusti 2015

Streckläsning - kan inte lägga ifrån boken.
Vacker'text, spännande och händelserik story.
Fantastisk research! Målande sätt att beskriva platser och händelser.
Även tragiska händelser blir vackra med Kallifatides text. Jag läste om vissa avsnitt bara för att kunna smaka på orden ännu en gång.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ojämn

Carin Folke, 20 januari 2017

Tyvärr mycket besviken på en författare som har skrivit mycket bra och läsvärda böcker. Denna bok är mycket ojämn i sitt språk vilket är tråkigt. Han är mycket grov med många sexuella anspelningar som jag personligen inte tycker hör hemma i god litteratur "att hänga upp sin handduk på ett stånd" - uppskattas inte av mig.
Ryckig i innehåll trots många bra skildringar om krigets elände och människors lidande och flykt.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej