Du är här: Start / Betyg & recensioner / Husmoderns död och andra texter
Betyg & recensioner för

Husmoderns död och andra texter (Pocket)

Kundbetyg 4

(27 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Skarpt

Veraeva, 11 november 2019

Fantastiskt språk och en litterär upplevelse utöver det vanliga. Bitvis mycket akademisk som vittnar om stor och djup kunskap. Härlig, lite torr humor.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mäktig och krävande

Anni, 8 juli 2018

Trots att jag är en van och vanligtvis också snabb läsarinna tog den här boken lång tid att komma igenom. Texterna är så mäktiga att jag inte orkade läsa mer än högst tre i taget - och då är ändå en del av essäerna ganska korta. De flesta är av litteraturvetenskaplig karaktär och man behöver nog ha läst något av de författare Danius avhandlar i sina texter för att få full utdelning av dessa. Har man inte det så kan jag ändå rekommendera den första och den sista texten; "Husmoderns död" respektive "Min första krets", vilken är texten till författarinnans sommarprogram i P1 2013. Jag är glad att jag orkade mig igenom essäsamlingen, men jag skulle inte rekommendera den till någon som är ute efter lättsmält litteratur, då den här kräver litteraturvetenskaplig förförståelse. Har man det så får man dock god valuta för insatsen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken överraskning!

Majlis Glindsjö, 6 augusti 2018

Jag blev så nyfiken att läsa mer om flera av de författare som Sara Danius skriver så engagerat om. Rekommenderas varmt!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej