Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett litet liv
Betyg & recensioner för

Ett litet liv (Pocket)

Kundbetyg 4

(98 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Otrolig bok!

Therése Avoltén, 19 oktober 2017

Svår att komma in i. Många namn och man får ingen hjälp eller förklaringar som hjälper till. Men om man bara ger sig hän och hänger på i början så får man en läsupplevelse utöver det vanliga. Vackert,känslosamt och brutalt om vänskap, barndom, vuxenlivet och saker man inte vill veta något om - men ändå kan man inte sluta läsa. Lika svår den var i början att komma in i lika svår är den att släppa sen. Läs den!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de bästa böcker du kommer läsa i ditt liv

M, 16 mars 2018

Blir fullkomligt knockad av boken. Sällan har jag blivit så berörd av en boks personligheter och deras öden. De sista 100 sidorna fick jag lägga boken i från mig flera gånger trots att jag egentligen bara ville fortsätta läsa. Boken är inte bara tung sett till volymen - även innehållet är tungt. Som sagt, bland det bästa du kommer läsa i livet men inget för den som vill ha lättsam läsning.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderar verkligen

Kitty, 22 januari 2018

Tyckte mycket om denna bok! När det var 300 sidor kvar började jag få panik över att den snart var slut...haha. En blir indragen i historien och väldigt fäst vid karaktärerna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Adrenalinkickar och känslostormar!

Maruschka, 25 augusti 2017

Det känns som om författaren har bott i och upplevt allt som bokens huvudpersoner gjort. Mer fångande beskrivning av livsöden får man leta efter. Inledningen var dock lite trög och rörig, men sedan blev man indragen i något där upplevelsen är så stark så man känner sig som en fluga på väggen som deltar i varje scen.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Håll ut och bli belönad

BibliotiKarin , 6 augusti 2019

På sidan 140 släppte det. Jag fick verkligen kämpa fram till den sidan. Jag hade svårt att skilja personerna från varandra. Boken kändes krävande. Sen vände det och jag ville inte släppa den. När jag läste sista sidan var det som att skiljas från sina vänner. Mycket gripande bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Obeskrivlig läsupplevelse

Sofie, 17 juli 2019

Kan inte minnas senaste gången en bok berörde mig så starkt som "Ett litet liv" gjorde. Denna bok är fantastisk, otroligt hemsk, vidrig, vacker, helt underbar. Även efter att ha läst ut den tänker jag på karaktärerna, av någon anledning får författaren läsaren att verkligen bry sig om dem. Stundtals värkte det i hjärtat när jag läste boken, och jag fick ibland lägga den ifrån mig för att andas och ta in det omänskliga huvudkaraktären utsätts för, både från andra,men också från sig själv.
Men sedan blir jag varm i hjärtat när man ser hur älskad han är, och den kärleken ensam rör en till tårar. Men det finns fler tårdrypande avsnitt, allt från chockerande, omänskliga och tragiska till kärleksfulla, hoppfulla och lär oss att familjen vi väljer kan rädda liv, och den är nödvändigtvis inte samma familj vi föddes in till.
Med det sagt: läs den. Du kommer inte att ångra dig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smärtsam in absurdum

Mona Olsen, 20 april 2019

Hana Yanagihara är en mycket skicklig författare. Jag blev mycket gripen av hennes skildring och personbeskrivningarna. Tyvärr klarade jag inte av att läsa ut boken, då skildringarna av den utsatte pojkens upplevelser blev för detaljerade och grymma. Jag vet att detta kan ha varit/är verkligheten för barn som utnyttjas av själviska vuxna, men eftersom detta är fiktion, så kände jag att detta är inte något jag behöver utsätta mig för.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de bästa böcker jag någonsin läst.

Pia Lander, 28 december 2018

En av de bästa böcker jag någonsin läst och jag har läst många, går knappt att lägga ifrån sig. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hemsk och bra på samma gång

mej, 4 december 2018

Ett livsöde som trängde in i hjärtat när jag läste. Det tog några kapitel , men sen var jag helt fast och kunde inte släppa den. Stundtals plågsam att läsa och det var svårt att släppa tankarna på den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej