Du är här: Start / Betyg & recensioner / Swede Hollow
Betyg & recensioner för

Swede Hollow (Pocket)

Kundbetyg 4

(102 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Berörande skildring av utvandrare till Twin Cities

Birgitta K, 15 december 2017

Mycket berörande. Min man har släkt i Minneapolis-St Paul och vi har rest flera gånger i de svenska utvandrarnas spår i USA. Larsmos skildring tryfferas av protokoll och citat och runt dessa har han spunnit historien om de som utvandrade. Ett modernt utvandrarepos med ekon från Vilhelm Moberg men i modernare språkdräkt och berättargrepp.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark skildring av migranternas utresa och ankomst

Anita Östersund, 1 januari 2018

Boken kompletterar tidigare skildringar som jag läst om emigranter som flyttade till "Amerika".
Utomordentligt fint språk, och den ger en fullt trolig bild av hur människorna också kunde få det.
Viktigt för vår egen tid med tanke på våra nyanlända.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Swede Hollow

Maria , 15 januari 2018

Det här en bit historia som inte berättats så mycket om. Jag tycker om boken eftersom vi får följa några olika familjer och deras emigration till Amerika. Gillar man historia ska man absolut läsa den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Emigranter

4ussi, 15 januari 2018

Toppenbra bok som visar hur det var att komma till det stora landet i väst. Gripande läsning om hur man såg på svenskarna som emigrerade. Något att tänka hur Sverige ser ut idag.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svensk historia i USA

Anders Odeldahl, 23 mars 2021

Intressant läsning. Baserad på mycket research. Man kan dra paralleller till dagens Sverige och hur en del invandrargrupper har det. Men i Sweden Hollow finns varken grov kriminalitet eller knark.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bortglömd värld

Sussi, 26 januari 2021

Oerhört intressant få veta om denna bortglömda värld. Man läser mest om alla som lyckades i USA, vete att alla inte gjorde det, men i alla fall klarade sig bra. Dessa människor hade otur kan man säga och kunde inte ta sig vidare. Viktig bok och gripande. Lätt "flytta över" dessa människors öde med andra grupper (i alla länder) som inte lyckas ta sig ur den miljö de hamnat i.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detaljrik och lärorik story

Lars Ingelstam, 19 oktober 2020

Mycket bra research. Ola L är en lysande berättare, som inte heller döljer sina egna värderingar. Jag tänker också: Invandrarna med sorgkant.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Swede Hollow

Nils Anders Göran Torkildsson, 26 september 2018

Roman som ger tankar till paralleller idag med flyktingproblem i Europa....
Som en mekanik visar det sig att de som kommer sist också börjar längst mer på samhällsstegen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärt

Aggie, 22 maj 2018

En fantastisk berättelse där man får lära känna emigranterna och deras känslor och olika förmågor att anpassa sig till det nya livet. Speciellt intressant eftersom området funnits i verkligheten, utförligt beskrivet. En bok för alla med utvandrare i släkten, och de som vill lära sig mer om historia, eller sätta sig in i hur det är att vara emigrant/immigrant. Några personer presenteras dock mer än en gång, vilket känns onödigt. Fler illustrationer hade varit trevligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej