Du är här: Start / Betyg & recensioner / Outsidern
Betyg & recensioner för

Outsidern (Pocket)

Kundbetyg 4

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Oförberedd

Marly, 2 juli 2019

Det blev en liten twist jag inte var beredd på, en bit in i boken, och det gillar jag. Det höjer boken från 3 till 4 stjärnor.
Nu gillar jag Kings böcker väldigt mycket, även om jag ibland kan tycka att han kan skriva om detaljer som är irrelevanta för att föra fram storyn, men är du också en King- diggare så tycker jag absolut att du ska läsa boken! Ja, även du som kanske inte har läst King förut.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bland det bästa jag läst

Josefin, 2 oktober 2020

Jag tappade bort King under många år, sen kom den här. Jag blev fast direkt, den är oerhört spännande rakt igenom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok

Linda, 27 juli 2020

Alltid kul att återse Holly Gibney från Mr Mercedes trilogy. En ny favorit blev Ralph Anderson. Lite typisk King bok, lite skumt slut men det är ju lite typiskt King det med.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Han skriver bra...

Johan Nygren, 10 februari 2020

... men jag gillar inte riktigt genren. Jag upptäckte King iom boken "22/11 1963" och läste sedan vidare i böckerna om kriminalaren Bill Hodges i trilogin "Mr Mercedes". Där saknas de övernaturliga inslagen och Kings språk får tala fritt utan störningsmoment. När han sedan "återvänder hem" och åter igen börjar skriva skräckromaner tappar han mig. Trots det har jag köpt hans senaste alster och kommer antagligen läsa dem med viss behållning. Sammanfattningsvis tror jag att om man gillat Kings tidigare böcker i samma genre kommer man inte bli besviken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Deckare som sväller till tegelsten

Kalle, 12 december 2019

Utmärkt story som håller ett mycket högt tempo första fjärdedelen. Proffsigt och elegant inlindad och med och en trovärdig dialog och starka karaktärer. Därefter tappar boken fart, storyn sväller ut och läsaren får bekanta sig med många nya karaktärer och det görs kopplingar till den tidigare Mercedestrilogin. Även om boken håller hyfsad nivå hela vägen så hade King vunnit på att klippa bort 100-150 sidor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd, men inte nån av hans bästa.

Erik Andersson, 13 september 2019

tyckte den verkade lovande, men den tappade enligt min mening fart emellanåt. Inte någon av mina favoriter av King's böcker. Helt ok dock.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiska första 100 sidor.

motorhead (Stockholm), 15 augusti 2019

Jag gillade verkligen den här boken i början. Mysteriet var fantastiskt men sen anser jag att boken spårade rejält. Ger den 3 pga att Stephen King skriver bra trots att historien haltar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Produktplacering - Ja, tyvärr även i denna bok!

PER LINDAHL, 17 mars 2019

Flera gånger anger författaren att personer använder ordet surfplatta utan att ange modell/varumärke, på surfplattan, vilket jag uppskattar när fler och fler böcker innehåller produktplaceringar!

Däremot så tycker jag det är mycket märkligt att författaren ibland väljer att specificera att surfplattan är en iPad (från företaget Apple). Det förekommer även att det anges vilken typ av iPad (från Apple) som används ¿ puuuuust!

Vad är anledningen och om det är så att författaren tycker det är viktig information varför specificeras aldrig några andra tillverkares surfplattor? Det finns en mängd olika företag som tillverkar surfplattor!

Jag kan bara dra den slutsatsen att det är $$$$$ till författaren!

I övrig är boken bra men produktplaceringen drar kraftigt ner helhetsbedömningen.

0 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej