Du är här: Start / Betyg & recensioner / I tystnaden begravd
Betyg & recensioner för

I tystnaden begravd (Pocket)

Kundbetyg 4

(83 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande och fängslande bok!

Strulputte, 12 november 2017

En mysig bok att läsa. Jag tycker om orts- och bybeskrivningar från Nordkalotten. Folket där är speciella. Enstöringen Lapp-Erik, en gång Sveriges främste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa i en by i Tornedalen. Katrine, en f.d. anställd på Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde hon var, när hon blir varse att mamman, numera sittande på ett demenshem, ärvt en gård, Rauhala. I byn Kivikangas långt uppe i norr.
Katrine far dit för att ta hand om försäljning av gården. Hon finner då sanningar som tystats ner i generationer. Sökandet sträcker sig som en släktkrönika med trådar tillbaka till Ryssland på 1930-talets början, dit anor då emigrerade. Vad hände med dem ? Vad hände med dem som kom tillbaka?
Några mord sker ytterligare i Kivikangas.
Vintern släpper långsamt greppet över Nordkalotten, historier dras närmare varandra- De löper till slut samman i den utkylda mangårdsbyggnaden på R... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om "glömd" historia.

Stefan Andersson (Göteborg), 5 mars 2015

Intressant om en del av vår historia som många försökt sopa under mattan; de svenskar, främst från Norrbotten, som åkte till Sovjet för att de trodde på att skapa ett kommunistiskt paradis. Men dog i arbetsläger, avrättade eller döda av umbäranden och de som kom tillbaka och stöttes ut av f d partikamrater som styrde tankarna och vad som fick sägas. Mycket bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En riktig riktigt bra spänningsroman

Christina Öberg, 12 juni 2014

Den är riktigt bra. Tove Alsterdals beskrivningar av miljö och människor är så bra att det är svårt att lägga boken ifrån sig. Kan rek den till alla.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken stor "debut" - såå bra! En härlig historia...

Bosse, 4 maj 2013

Vilken stor "debut" - såå bra! En härlig historia utspelad i kargaste delen av vårt land. Läste också "Kvinnorna på stranden", bra - men den här är klart bättre. Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Gun Margareta Patomella, 22 januari 2018

Det var en av de bäst skrivna böckerna under senare år.
Mycket spännande- sträckläsning!
Bra beskrivning av Tornedalen....kynnet hos människorna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande återkoppling till ett historiskt skede

AgnetaFJ, 17 januari 2018

Välskriven och spännande. Intressant att läsa om de tornedalningar som gav sig av till Sovjet på 30-talet i tron att de skulle möta ett himmelrike.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ovanlig handling

tommy folkesson, 27 december 2017

Beskriver miljöer man är ovan vid. Lättläst, men handlingen virrar runt. Läste om slutet flera gånger. Platser och namn svåra att hålla isär.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historiska utblickar

Micky, 18 december 2017

Det bästa med boken var beskrivningarna kopplade till historiska skeden, med Tornedalen som mittpunkt. Vi var överens i bokcirkeln. Spännande intrig med ytliga personteckniingar och handling. Journalistiskt, god research men ingen stor litteratur, inte ens inom deckargenren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande.

Lotta Bokmal, 15 december 2017

Historian om svenskar som utvandrade till Sovjetunionen var helt nytt för mig. Mycket lärorik. Bra skriven, man kunde nästan känna kylan igenom boken. Så typiskt svenskt att aldrig prata om det svåra med våra barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej