Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mercurium
Betyg & recensioner för

Mercurium (Pocket)

Kundbetyg 4

(171 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

När man väl kommit in i de båda historien var det en...

Margareta Gunilla Jonsson, 30 oktober 2013

När man väl kommit in i de båda historien var det en mycket bra bok. Hade det bara handlat om nutid hade den inte varit lika bra. Den historien var väldigt banal i förhållande till historien från annan tid.
Man kan reflektera över att än idag kan man bli oskyldigt anklagad och friad men i människors ögon ändå anses som skyldig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gillar Rosmans deckare

Limev, 21 juli 2015

Jag har läst alla Rosmans deckare och gillar att de utspelas i både nutid och dåtid. Den här är speciellt spännande då dåtiden handlar om en verklig händelse. Självklart utformad i författarens fantasi utifrån de fakta som finns att hitta, men hon är otroligt duktig på att både hitta fakta och göra det till en bra historia. Det är dåtiden i Rosmans deckare som gör att jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Nutiden är sådär. Hon gör mig väldigt intresserad av att åka till Marstrand och se det hon beskriver, både i denna och i de andra böckerna. Får bli nästa sommar för när jag läst böckerna förstår jag att det är rätt tufft där på vintern.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas

Ulrika Ö, 22 september 2014

Rekommenderas! Går inte att lägga ifrån sig. Spännande från första sidan.
Ann Rosman är en författare som verkligen lever upp till förväntningarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt bra!

Oxen, 3 mars 2014

En fantastisk historieskildring om ett kvinnoöde där man sugs in i handlingen på ett oerhört kraftfullt sätt! Det gick nästan inte att slita sig från boken, man måste få veta hur det går för Mette.
Håller med om att den nutida historien i boken inte griper tag lika starkt, men det är ett bra grepp av författaren att växla mellan dåtid/nutid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lika mycket historisk roman som deckare. Tycker om det...

Ante, 14 januari 2014

Lika mycket historisk roman som deckare. Tycker om det mesta i Rosmans böcker; Västkustmiljön, personskildringarna, det historiska perspektivet. Detta känns som den mest välskrivna av hennes böcker hittills. Man får en intressant och skrämmande inblick i ett människoöde som i alla fall jag inte kände till något om tidigare. Rosmans styrka är förmågan att skildra historiska händelser på ett trovärdigt och engagerande sätt. Mindre imponerande är deckarhistorien i nutid, men den är ändå bättre än många andra s k deckardrottningars försök.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket spännande och intressant bok om ett riktigt...

En mycket spännande och intressant bok om ett riktigt kvinnoöde.Sedan är det roligt att det är i från mina hemtrakter. Jag ska gå och titta på graven där hon ligger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Precis som tidigare böcker av Rosman känns det mer...

L L, 10 september 2013

Precis som tidigare böcker av Rosman känns det mer välskrivet än andra deckare av våra kustnära deckardrottningar...Intressant med den historiska bakgrunden i handlingen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande bok, rekommenderas varmt. Lättläst och...

Veronica Carlsson, 26 augusti 2013

Spännande bok, rekommenderas varmt. Lättläst och spännande, kan skildra svensk historia som det var förr. Gillar att man slängs fram och tillbaka i nutid och dåtid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskrivet och spännande som alltid med lite humor...

Ingegerd Dylind, 22 augusti 2013

Välskrivet och spännande som alltid med lite humor bakom knuten. Ann beskriver så man deltager i berättelsens miljö. De historiska faktauppgifter är proffsigt framtagna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej