Du är här: Start / Betyg & recensioner / Havskatten
Betyg & recensioner för

Havskatten (Pocket)

Kundbetyg 4

(84 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En läsvärd bok om Marstrands oskarianska epok.

Svealektor, 21 juli 2015

Jag har tyckt om alla Ann Rosmans böcker. En frisk fläkt i deckardrottningarnas skara. Hennes språk är lättillgängligt men också noggrant och vackert. Uppskattar hennes research om Marstrands tidigare historia. Jag upplever hennes böcker som trovärdiga. Havskatten speglar en intressant historiebild kring en svunnen oskarianskt epok där Marstrand med varm- och kallbadhusen spelade en viktig roll. I nutid får vi följa Karin Adlers vardagsliv.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bra bok

Maja, 8 augusti 2015

Det här är den tredje boken av Ann Rosman som jag läser och återigen tycker jag om det hon skriver. Jag tycker om hennes detaljerade beskrivningar som gör att jag för mitt inre öga ser precis var någon hänger sin jacka. Jag imponeras av den historiska delen och jag tycker mycket om att det utspelar sig på en plats jag inte känner till men nu får lust att åka till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande ö-dramatik och romantisk askungesaga

Helle, 5 augusti 2015

Ann Rosman hoppar mellan nu- och dåtid på ett skickligt sätt och man blir nyfiken på vad som är beröringspunkten. Marstrand är platsen och man får möta människor med mörka sidor som drivs av penning- och statusbegär. Jag tycker boken är väldigt bra skriven och personerna i handlingen blir levande och tydliga. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken, men tyckte att slutet var lite svagt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej