Du är här: Start / Betyg & recensioner / Stjärnklart
Betyg & recensioner för

Stjärnklart (Pocket)

Kundbetyg 4

(89 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Stjärnklart!

Carl Hamilton, 12 augusti 2015

Författaren har lyckats ännu en gång att ta med läsaren på en resa i ett scenario som
är fantasifullt, men skulle kunna bli en verklighet i framtiden (vilket man givetvis inte hoppas).
Välskrivet och spännande, man sträckläser för att få veta vad som händer bokens alla karaktärer.
Rekommenderas till de som tycker om den här genren. Ser fram mot att läsa nästa bok; Stjärnfall!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning Deluxe!

Hasse B (Göteborg), 12 juni 2016

Lars Wilderäng är ett förbannat geni!
Jag älskade denna boken och kunde inte lägga den ifrån mig förrän jag hade läst klart den!
Helt fantastisk research till denna och strålande karaktärsskildringar!
Beställde precis Stjärnfall och längtar så!!! :)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd och skrämmande

Sören Adolfsson, 27 juli 2015

En mycket spännande och tänkvärd historia om vad som skulle kunna hända vid den stora kollapsen. Man blir onekligen skärrad över hur Wilderäng beskriver sårbarheten i den moderna samhället och hur fort ett sammanbrott skulle kunna hända. Mycket läsvärd och när du läst den , kommer du börja tappa upp vatten i badkaret över natten......

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande koncept i kuslig verklighetsnärhet

Arne Franklin, 14 november 2017

Lars Wilderäng har hittat på en story som förefaller sannolik.
"Stjärnklart" måste läsas före " Stjärnfall" och "Stjärndamm" för att få behållning av böckerna.

Till skillnad från många science-fiction-böcker (jag har läst många) blir jag starkt påverkad av den skrämmande framtidsversion som målas upp i trilogin. Kalla kårar kommer smygande när fantasin kommer nära ett scenario som den världskände astronomiexperten Carl Sagan varnat för. Stick inte ut huvudet när vargen lurar i omgivningen kan vara en kort sammanfattning.
Kusligt verklighetstroget hot målas upp.
Kanske inget att läsa när det är sängdags?

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Slarvigt

Helen Margareta Nelson, 5 april 2019

Temat är angeläget och mycket faktaunderlag. Men språket är slarvigt med många onödiga upprepningar. Handlingen är onödigt våldsfokuserad och en del händelser orealistiska. Personporträtten är platta. Men med tanke på världsläget kan den ändå vara nyttig att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande sträckläsning

Åsa Hedlund, 13 oktober 2017

En lite skrämmande beskrivning av ett händelseförlopp som inte känns allt för avlägset. Det onda och det goda finns och personbeskrivningarna känns aktuella.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra skriven

Peter A, 17 mars 2017

Otroligt spännande och mycket bra skriven bok. Det finns mycket skräp i den här kategorin, dock är Lars böcker ett undantag. Rekommenderas verkligen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stjärnklart

Gulla, 8 november 2016

En mycket annorlunda bok, intressant. Tänk om detta skulle kunna hända!
Som det står Elektronik har inget immunförsvar. Mycket läsvärd bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Seg upprepning övergår till islossning

Kekke, 13 september 2016

Ett par riktigt intressanta karaktärer förgyller första halvan som annars mest består av upprepningar (precis, man begriper ganska omgående att det där dammet inte är gynnsamt för elektronik...). Men sedan blir det åka av! Oväntade händelser avlöser varandra fram till en skakande upplösning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej