Du är här: Start / Betyg & recensioner / Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig

I Sverige igen

judit wagner, 3 april 2014

Så har Bodil kommit tillbaka till sin ursprung. Som vanligt, fängslas jag av hennes förmåga att beskriva små händelser som egentligen är livets stora.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Efterlängtad Bodilbok

Gunilla Brufelt Hallberg, 13 februari 2014

Som vanligt ger Bodil Malmsten en nutida reflektion av vårt samhälle i både stort och smått. Hon lyckas att med korta texter pricka in vår samtid och sina funderingar. Läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bodil Malmsten är kvick, medveten och rolig. Man...

Rosetta, 19 januari 2014

Bodil Malmsten är kvick, medveten och rolig. Man skrattar och tänker samtidigt att det ligger mycket i vad hon skriver. Lagom tunnelbanebok med korta, lättlästa stycken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Njutbart med ibland en härligt vass ologisk logik. Man...

Lena Axelsson, 6 januari 2014

Njutbart med ibland en härligt vass ologisk logik. Man får en inre känsla av närvaro i miljöer och tankegångar, en känsla av delaktighet. Bodil Malmsten delar med sig av nyktra och klarsynta bilder av livets motsägelser.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bodil Malmsten har flyttat hem till Stockholm och i...

Mattias Ljungberg, 19 september 2013

Bodil Malmsten har flyttat hem till Stockholm och i denna bok hittat sin bostad där i hon betraktar världen och skriver ner sina politiska och kulturella åskådningar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bodil Malmsten broderar med sitt träffsäkra språk,...

Hans Jacobsson, 16 september 2013

Bodil Malmsten broderar med sitt träffsäkra språk, fyllt med humor, värme och mänsklig svaghet. Den senaste boken är väl värd att läsas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gnällig beskrivning över det svenska samhället. Den...

Nils-Gullmar Nilsson (Kullavik), 16 september 2013

Gnällig beskrivning över det svenska samhället. Den skiljer sig mycket ifrån "Finistère-boken". Vi är själva medvetna om vårt lands svårigheter och vill inte ha dem uppställda framför näsan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bodil Malmsten skriver det många av oss tänker och...

Inkan© , 10 september 2013

Bodil Malmsten skriver det många av oss tänker och känner - skillnaden är att hon kan formulera det. Och på ett sätt som får mig både att le och tänka efter. Och hon får mig att tänka på friskt källvatten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som alltid, Bodil är bäst! Hon sätter ord på allt jag...

solan, 28 augusti 2013

Som alltid, Bodil är bäst!
Hon sätter ord på allt jag själv inte riktigt hinner tänka, gör vardagen och tillvaron synlig; får mig att stanna upp och hitta riktningen i livet igen!
Tack!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

This may be the best book in the series of Bodil...

Niklas Pivic, 28 augusti 2013

This may be the best book in the series of Bodil Malmstens log books, which mostly consists of texts and pictures from her blog. This book is the last in this series.
This book delves into Bodils anger at the Swedish state, at people for not being angry with the state, loss, grief, materialism, insight, sadness, homelessness and not being homeless, The Sopranos, her own writing Its a ragbag of great stuff.
Bodil may be the best Swedish author alive. When shes dead, she may be the best Swedish author, dead or alive.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej