Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gone Girl
Betyg & recensioner för

Gone Girl (Inbunden)

Kundbetyg 3

(82 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra o flyhänt skriven, men efter all hausse i medierna...

Analuz, 17 september 2013

Bra o flyhänt skriven, men efter all hausse i medierna kring denna bok hade jag väntat mig mer av intrigen. Det fanns ju bara en egentlig twist och den var enkel att lista ut på förhand, tyvärr.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varför krångla till ett äktenskap?

Hobbybibliotekarien, 25 januari 2014

"Över 2 miljoner sålda exemplar" kan man läsa på framsidan och jag undrar hur många är lästa. Jag var på väg att lägga ner boken då jag inte riktigt greppade storheten. Det är dags för brölloppsdag och Nick får ett oroande telefonsamtal från en granne. Han åker hem och frun är borta, huset ser ut som om ett slagsmål ägt rum och Nick ringer polisen. Vad händer? Självklart blir Nick misstänkt, hur skall han komma ur detta? Varvat med Nicks vardag får vi ta del av Amys dagboksanteckningar fram till nu och fram växer ett helvete. Men vem skall man lita på? Nick börjar ana oråd, vad har Amy gjort mot honom, och är det bara för att han varit otrogen? Nicks syster Go och en av poliserna stöder Nicks teori och man börjar samla fakta.
Under 300 sidor byggs storyn upp mot Nick, kommande 250 sidor för Nick och man börjar förstå vem som levt i helvetet och varför allt skett. Lite liknande "Dubble Jeopardy" och jag blir inte riktigt klok på d... Läs hela recensionen

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Malin , 24 april 2014

Jag gillade denna boken. Men man hade kunnat skriva om den och tagit bort en tredje del av innehållet för den blir lite omständlig emellanåt. Bra twist i boken men som sagt lite för lång.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Romanen skulle ha vunnit mycket på en hårdhänt...

Gun Krantz, 16 januari 2014

Romanen skulle ha vunnit mycket på en hårdhänt komprimering. Bitvis långtråkig och tjatig. Om man ska skriva romaner på mer än 500 sidor bör man ha mycket att berätta.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det här var en mycket, mycket bra bok. Och en lite...

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 30 oktober 2013

Det här var en mycket, mycket bra bok. Och en lite annorlunda thriller.

Har läst en bok tidigare av Gillian Flynn, Mörka platser som jag också tyckte mycket om.

Gone Girl hade jag läst många positiva vitsord om, och den motsvarade verkligen mina höga förväntningar.

Boken är oförutsägbar, och har flera olika vändningar.

550 sidor tjock är den, men ändå väldigt lättläst med ett skönt flyt i.

Riktigt bra personporträtt och en välskriven äktenskapskildring.

Spännande och väldigt svår att lägga ifrån sig.

Så vill man läsa en spännande och lite annorlunda thriller så kan jag varmt rekommendera den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förvånansvärt dåligt skriven. För mig är vägen dit...

Mikael Lindskoug, 16 september 2013

Förvånansvärt dåligt skriven. För mig är vägen dit viktig. Boken måste vara bra berätted och på ett vuxet sätt.
Jag hade höga förväntningar eftersom den har fått bra kritik. Jag läste Richard Fords Canada som är ljusår mycket bättre än den här. Ett sparsmakat språk där han fångar läsaren ända från början i en gastkramande, men sorglig berättelse.

Gillian Flynn skriver på ett barnsligt sätt: Staplar adjektiv på varandra och berättelsen blir inte trovärdig eller underhållande.

Missa inte Richard Fords Canada - glöm Gone Girl!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mix av High Fidelity och thriller, oväntade twists...

Kardemumma, 22 januari 2014

Mix av High Fidelity och thriller, oväntade twists ursäktade längden som annars tyngt. Spännande och mot slutet något av en bladvändare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande, välskriven utifrån de båda huvudpersonernas...

Theresia , 17 oktober 2013

Spännande, välskriven utifrån de båda huvudpersonernas skilda synvinklar. Vad är sanningen ....? Personporträtten är trovärdiga och intrigen slingrar sig på flera olika plan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För tråkig, för enkel och helt ganska tonårsuppsats...

Anna-Lena Netzel, 4 oktober 2013

För tråkig, för enkel och helt ganska tonårsuppsats lik. En orealistisk och ändå vill man läsa ut den för att se hur den ska sluta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej