Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kvinnan i svart
Betyg & recensioner för

Kvinnan i svart (Pocket)

Kundbetyg 3

(38 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Vinter mys

Jeanette, 19 januari 2015

En mysig höst/vinter läsning. Den var inte så läskig som den utgavs sig att vara men som sagt absolut läsvärd. Det är en tunn bok som man läser ut på en kväll.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig victorian story

bambivincent (Munkfors), 21 april 2015

En lättläst och fängslande bok. Skriven i typisk victorian stil så om man som jag älskar denna stil då är det svårt att lägga boken ifrån sig

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

"nygammalt"

Ylle, 26 augusti 2019

Känns inte som att det skrivs så många "vanliga" spökhistorier längre, så även om boken är ganska "basic" så var det ändå trevligt att läsa en klassisk spökroman.
Det är inte så många sidor så den är lätt att läsa igenom och det tycker jag att det är värt att göra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sekelskiftesrysare ala Henry James

Kalle, 13 mars 2018

Det är lätt att dra paralleller med Henry James sekelskiftesromaner men det går även att känna igen Sherlock Holmes. En dimmig engelsk spökhistoria i kuslig miljö. Susan Hill har till viss del även anammat herrklubbsdialogen för att skapa rätt stämning.

Precis som med Henry James "Turn of the Screw" blir det dock aldrig riktigt spännande, bara sådär småmysigt kusligt. En bok att läsa framför brasan en vinterkväll med ett glas konjakt och en cigarr.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kvinnan i svart (finns även i filmversion)

Erika, 25 november 2015

Helt fantastiskt spännande och skrämmande bok, som jag till min förvåning kände igen som att jag läst/kanske även sett på film tidigare. Bara några dagar efter det att jag läst ut den råkade jag se att den sändes i en TV-kanal hemma hos mina föräldrar och jag blev som fastnaglad för att kolla på "storyn" en gång till. Rysligt spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Passade bättre vid lägerelden

Jennie Forslund, 25 juni 2015

Visst, historian var "läskig", men hade passat bättre att "skrämma" upp ungdomar med vid lägerelden på ett kollo när den obligatoriska spökhistorien ska berättas. Är dock inte alltför förtjust i denna typ av böcker. Historier som dessa gör sig bäst på film.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven

Bokmalen71, 30 maj 2015

Väldigt välskriven och spännande, men jag tyckte inte att den var så läskig. Jag är inte så lättskrämd. Den är väldigt tunn så den går snabbt att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt ok lite gammeldags spökhistoria.

Ewa H, 14 februari 2015

Lite seg att komma in i, och lite omständligt språk, men efter några sidor kom man in i boken bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej