Du är här: Start / Betyg & recensioner / En osynlig
Betyg & recensioner för

En osynlig (Pocket)

Kundbetyg 4

(78 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra bok, fast kanske lite lång

Stig Tonegran, 20 februari 2018

Bra och lite ovanlig deckare, eftersom den utspelas i Stockholm under perioden 1920-tal till 1950-tal. Tidsandan är fint beskriven. Rätt spännande, även om man kanske kan tycka att det blev lite väl utdraget. Boken är på bortåt 400 sidor. Skulle kanske vunnit på att göras lite kortare och mera koncentrerad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok att diskutera

Gunnel Solveig Yttergren, 24 oktober 2017

Början bra sedan bitvis litet långtråkigt men slutet utmärkt. Jag ser fram emot att diskutera den i min bokcirkel. Själv uppfattar jag boken men som en roman än en deckare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Medioker

Björn von Born, 26 september 2017

Boken var okej. Utspelar sig i Stockholm på 1920-talet och kan kanske locka läsare för beskrivningarna av ett Stockholm som inte längre finns.
Historien fängslar tyvärr inte. Inget fel på språket men faller iaf för mig platt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jättebra i många avseenden

Eva, 8 juli 2017

Pontus Ljunghill har skrivit en utmärkt deckare, kombinerad med stämningsfyllda Stockholmsskildringar från 1920-talet och 25 år framåt. Han behärskar språket mycket bra, inga onödiga ord, och han har en märklig förmåga att få mej att känna både dofter och stämningar under läsningens gång. Han har också lyckats med konststycket att fram till bokens sista sida hålla spänningen uppe och sedan servera den överraskande upplösningen. Det har varit ett rent nöje att läsa boken..

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stockholmsskildring

Håkan , 18 april 2017

Jag gillar den lågmälda tonen,hur intrig personskildring och miljöskildring sker helt naturligt. Även om det kanske är en Stockholmsskildring för Stockholmare.För oss som känner hörnan Parmätargatan/Hantverkargatan eller Södermannagatan eller polishuset vid Agnegatan och parken utanför fungerar det hur bra som helst,och förhoppningvis också för andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande, välskriven och annorlunda

Ingegerd Birgitta Johansson, 14 februari 2017

Jag tycker om berättelsen som med Stockholm som kuliss följer polisers jakt på en mördare. Tidsperspektiven är också intressanta, pendlandet mellan 1920-talet och 1953.
Mycket bra slut !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stockholms deckare

Kinga, 18 januari 2016

En spännande deckare från ett Stockholm på 1920- talet. Roligt läsa hur Stockholm förändrats och också polisens arbete.Boken pendlar mellan 1920 -1950 talet , ett mord sker på ett barn, 1920 ca och man får följa utredningsarbetet för att få tag i mördaren. Finns också med skildring om hur Stockholm växer fram under dessa år.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket läsvärd.

Marianne , 9 oktober 2014

Den var mycket bra. ville skynda på men samtidigt dra ut på slutet av boken då den var spännande in till sista sidan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läser gärna historiska deckare men denna var för...

C, 6 augusti 2013

Läser gärna historiska deckare men denna var för tråkig. Svalt språk och så gott som bara gubbar. Den lyckades inte fånga mig alls. Tidskänslan uteblev, kunde lika gärna varit nutid.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annorlunda deckare i lugnt tempo. Väldigt trevlig...

Gunmaria, 3 juni 2013

En annorlunda deckare i lugnt tempo. Väldigt trevlig beskrivning av Stockholm på 20-talet och sedan en intressant koppling till 1950-talet. Skönt som omväxling mot dagens moderna deckare med dna-analyser, mobiltelefoner, internet osv.
Intressant inslag om huvudpersonens privatliv och kopplingen till mordutredningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej